Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a lansat o licitație în valoare de 580 de mii de lei pentru procurarea mobilei. Potrivit actelor publicate de instituție, urmează a fi cumpărate și două mese de tenis. Asta în condițiile în care pandemia de coronavirus a provocat o criză economică și premierul Ion Chicu a cerut să fie revizuite planurile de achiziții pentru anul curent și instituțiile publice să renunțe la cumpărarea unor bunuri care nu sunt de strictă necesitate.

Poliția de Frontieră urmează să achiziționeze diverse piese de mobilier pentru birourile conducătorilor, 54 de dulapuri metalice pentru vestiare, mobilă de bucătărie, 20 de paturi pentru o persoană și supraetajate, saltele pentru acestea,  10 safeuri și două mese de tenis.

Serviciul de presă al Poliției de Frontieră a precizat pentru TV8 că mobilierul este necesar pentru dotarea celor două Sectoare ale Poliției de Frontieră Briceni și Soroca, care se află în proces de reconstrucție și darea în exploatare este preconizată pentru a doua jumătate a lunii iunie.

Întrebați de ce nu s-a renunțat la mesele de tenis în condiții de criză, când statul are un buget auster, reprezentanții Poliției de Frontieră au argumentat că acestea erau prevăzute în planul inițial de achiziții, la lansarea proiectului de reconstrucție a celor două Sectoare ale Poliției de Frontieră.

Vedeți mai jos exact ce piese de mobilier intenționează să cumpere Poliția de Frontieră. Agenții economici interesați de licitație pot depune ofertele până la data de 9 iunie.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!