/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Achiziții pe timp de criză! Poliția de Frontieră cumpără mese de tenis și mobilier de jumătate de milion de lei

26 mai 2020, ora 15:01

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a lansat o licitație în valoare de 580 de mii de lei pentru procurarea mobilei. Potrivit actelor publicate de instituție, urmează a fi cumpărate și două mese de tenis. Asta în condițiile în care pandemia de coronavirus a provocat o criză economică și premierul Ion Chicu a cerut să fie revizuite planurile de achiziții pentru anul curent și instituțiile publice să renunțe la cumpărarea unor bunuri care nu sunt de strictă necesitate.

Poliția de Frontieră urmează să achiziționeze diverse piese de mobilier pentru birourile conducătorilor, 54 de dulapuri metalice pentru vestiare, mobilă de bucătărie, 20 de paturi pentru o persoană și supraetajate, saltele pentru acestea,  10 safeuri și două mese de tenis.

Serviciul de presă al Poliției de Frontieră a precizat pentru TV8 că mobilierul este necesar pentru dotarea celor două Sectoare ale Poliției de Frontieră Briceni și Soroca, care se află în proces de reconstrucție și darea în exploatare este preconizată pentru a doua jumătate a lunii iunie.

Întrebați de ce nu s-a renunțat la mesele de tenis în condiții de criză, când statul are un buget auster, reprezentanții Poliției de Frontieră au argumentat că acestea erau prevăzute în planul inițial de achiziții, la lansarea proiectului de reconstrucție a celor două Sectoare ale Poliției de Frontieră.

Vedeți mai jos exact ce piese de mobilier intenționează să cumpere Poliția de Frontieră. Agenții economici interesați de licitație pot depune ofertele până la data de 9 iunie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram