/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Agenția Proprietăți Publice nu renunță la procesul de judecată cu „Avia Invest”: „Cererea e pusă pe rol la Judecătoria Chișinău”

missing
27 mai 2020, ora 13:03

Agenția Proprietăți Publice (APP) nu renunță la procesul de judecată cu „Avia Invest”, compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău. Într-un comunicat de presă, reprezentanții APP spun că cererea de chemare în judecată, care a fost depusă pe data de 19 martie, se află acum pe rol la Judecătoria Chișinău, sediul Centru. 

„În perioada Etapei I investiționale Concesionarul activelor Aeroportului Internațional Chișinău – SRL “Avia Invest” nu și-a onorat integral obligațiile prevăzute de contract de concesiune. Pentru unele din direcțiile investiționale, SRL “Avia Invest” a executat lucrări concesionale cu 8,8 mln. EUR mai puțin decât este prevăzut în Programul investițional. Din acest motiv, la recomandările Comisiei de monitorizare a concesiunii, în temeiul prevăzut de contract, Agenția Proprietății Publice, la 06.02.2020, a expediat în adresa  SRL “Avia Invest” o notificare prin care a solicitat achitarea daunelor, care la acel moment, se cifrau în jur de 500 mii EUR”, spun reprezentanții APP. 

Cei de la agenție precizează că „Avia Invest” a refuzat să se conformeze cerințelor statului până pe data de 14 februarie, astfel, instituția a depus cerere de chemare în judecată împotriva SRL “Avia Invest” privind încasarea penalităților/daunelor pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale prevăzute pe direcții investiționale.

Recent, reprezentanții „Avia Invest” au anunțat că nu mai au datorii față de stat și au cerut autorităților să retragă cererea de chemare în judecată pe numele companiei. Astăzi, reprezentanții companiei ne-au spus că deocamdată nu au ce să comenteze vizavi de declarația conducerii APP și că vor reveni eventual cu o reacție pe parcursul zilei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram