Agenția Proprietăți Publice (APP) nu renunță la procesul de judecată cu „Avia Invest”, compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău. Într-un comunicat de presă, reprezentanții APP spun că cererea de chemare în judecată, care a fost depusă pe data de 19 martie, se află acum pe rol la Judecătoria Chișinău, sediul Centru. 

„În perioada Etapei I investiționale Concesionarul activelor Aeroportului Internațional Chișinău – SRL “Avia Invest” nu și-a onorat integral obligațiile prevăzute de contract de concesiune. Pentru unele din direcțiile investiționale, SRL “Avia Invest” a executat lucrări concesionale cu 8,8 mln. EUR mai puțin decât este prevăzut în Programul investițional. Din acest motiv, la recomandările Comisiei de monitorizare a concesiunii, în temeiul prevăzut de contract, Agenția Proprietății Publice, la 06.02.2020, a expediat în adresa  SRL “Avia Invest” o notificare prin care a solicitat achitarea daunelor, care la acel moment, se cifrau în jur de 500 mii EUR”, spun reprezentanții APP. 

Cei de la agenție precizează că „Avia Invest” a refuzat să se conformeze cerințelor statului până pe data de 14 februarie, astfel, instituția a depus cerere de chemare în judecată împotriva SRL “Avia Invest” privind încasarea penalităților/daunelor pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale prevăzute pe direcții investiționale.

Recent, reprezentanții „Avia Invest” au anunțat că nu mai au datorii față de stat și au cerut autorităților să retragă cererea de chemare în judecată pe numele companiei. Astăzi, reprezentanții companiei ne-au spus că deocamdată nu au ce să comenteze vizavi de declarația conducerii APP și că vor reveni eventual cu o reacție pe parcursul zilei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!