/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

PPDA cere convocarea ședinței Parlamentului. „Este o încercare de a împiedica crearea Comisiei Parlamentare de anchetă în cazul președintelui Igor Dodon”

missing
27 mai 2020, ora 11:53

Partidul Demnitate și Adevăr (PPDA) cere convocarea de urgență a ședinței plenare a Legislativului pentru „crearea Comisiei Parlamentare de anchetă în cazul președintelui Igor Dodon, bănuit de acte de corupție și îmbogățire ilicită”.

Președintele PPDA, Andrei Năstase este de părere că situația în care deputații sunt nevoiți să se autoizoleze a fost creată artificial.

„Carantinarea deputaților și anularea ședințelor Parlamentului, urmare a unor situații și decizii dubioase exploatate cinic de conducere Legislativului le calificăm ca pe o încercare de a împiedica crearea Comisiei Parlamentare de anchetă în cazul președintelui Igor Dodon, bănuit de acte de corupție și îmbogățire ilicită”, afirmă Năstase.

Politicienii mai cer convocarea de urgență a Parlamentului pentru votarea pachetului de legi ce ține de îndeplinirea cindiționalităților UE.

„Cerem convocarea ședinței pentru votul în lectura finală a legii organizațiilor necomerciale ca ultima condiție pentru accesarea tranșei a doua în valoare de 30 de milioane de euro din asistența macrofinanciară. Dacă acest luru nu se va întâmpla, PPDA va luat act de acest refuz și îl va interpreta sub forma unei declarații ferme de război politic”, a mai preciat Năstase.

Amintim că toți deputații și cinci miniști din Guvernul Chicu sunt testați la prezența coronavirusului după ce s-a aflat că Eugen Nichiforciuc este bolnav. Vestea că Nichiforciuc ar fi infectat cu coronavirus a fost făcută publică joi, la ședința Parlamentului de către Dumitru Diacov.

Acum aproximativ o săptămână Năstase, a depus un denunț la Procuratura Generală prin care solicită anchetarea șefului statului Igor Dodon și a fostului lider al democraților, Vlad Plahotniuc, pentru eventuale acte de corupție. Denunțul se referă la imaginile făcute publice zilele trecute de deputatul Iurie Renință, în care Dodon primește de la Plahotniuc o pungă cu calendar, al cărei conținut exact nu se cunoaște deocamdată, dar se presupune că erau bani, pentru că Igor Dodon vorbește despre achitarea salariilor socialiștilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram