/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

UPDATE: Parlamentul confirmă că un angajat al Legislativului a fost testat pozitiv cu COVID-19

missing
28 mai 2020, ora 12:47

UPDATE: 12:47 Reprezentanții Parlamentului au confirmat că un angajat al Secretariatului Legislativului a fost testa pozitiv cu noul tip de coronavirus.

„Secretariatul Parlamentului a fost anunțat despre confirmarea infectării sale, în dimineața zilei de astăzi, chiar de către acesta”, se arată într-un comunicat.

Persoana infectată este asimptomatică și s-a adresat la medicul de familie pentru monitorizare ulterioară.

UPDATE: 11:47 Șefa aparatului vicepreședintelui Parlamentului, Alexandr Slusari a fost diagnosticată cu COVID-19. Informația a fost confirmată pentru tv8.md de către deputatul Slusari. Parlamentarul spune că cel mai probabil, Mariana Ambros s-ar fi infectat acum o săptămâni în orașul Briceni.

„Azi la ora 09:00 a venit testul care a confirmat că este infectată. Se simte bine. Nu are niciun simptom. Este la autoizolare. Eu am fost ultima oară în contact cu ea acum șase zile. La mine testul este negativ. Peste o săptămână o să fac testul repetat. Doamna s-a contaminat cel mai probabil la Briceni unde a fost o săptămână în urmă”, a declarat Alexandru Slusari.

Chiar și așa, deputatul cere convocarea de urgență a Parlamentului pentru votarea pachetului de legi ce ține de îndeplinirea condiționalităților UE.

„Noi avem de votat o lege foarte importantă. Aici e vorba despre 10-15 minute să ne adunăm să votăm legea. Dacă e problemă putem să ne adunăm la „Palatul Republicii”. Parlamentul trebuie să muncească. Faptul că două sau trei persoane sunt infectat nu este un motiv pentru a bloca activitatea Parlamentului”, a mai adăugat parlamentarul.

Până acum au fost confirmați pozitiv doi deputați, democratul Eugeniu Nichiforciuc și socialistul Vladimir Mizdrenco.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram