/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea

Procuratura Generală a inițiat o cauză penală pe faptul „divulgării datelor urmăririi penale”. Dosarul se referă la imaginile de la audierea lui Platon

missing
29 mai 2020, ora 20:02

Procuratura Generală a inițiat o cauză penală pe faptul „divulgării datelor urmăririi penale” și „amestecul în înfăptuirea urmăririi penale”. Decizia vine după ce în presă au apărut mai multe secvențe video de la audierea lui Veaceslav Platon în dosarul penal, preluat de la DIICOT România, în care este vizat cetățeanul Vladimir Plahotniuc.

„Prin ordonanța Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, investigațiile au fost puse în sarcina unui grup de urmărire penală care urmează să stabilească toate circumstanțele divulgării informațiilor și actelor procesuale din dosar, în vederea amestecului la efectuarea urmăririi penale”, precizează Procuratura.

În paralel, conform Legii cu privire la Procuratură, a fost demarat și un control de serviciu pentru stabilirea circumstanțelor scurgerii în presă a materialelor cu caracter procesual penal, divulgate contrar intereselor urmăririi penale și neconform procedurilor legale.

Ieri și astăzi, în spațiul public au apărut mai multe secvențe video de la audierile lui Veaceslav Platon. În înregistrarea de azi, acesta explică cum poate recupera statul din Letonia o parte din banii care au fost furați din Banca de Economii și afirmă că pentru frauda bancară trebuie să răspundă și „Victoriabank”, venind cu soluții pentru autorități cum să obțină bani și de la această instituție bancară.

Ieri, în presă a mai apărut o înregistrare video de la audierea lui Platon în care acesta vorbește despre compania „Westburn Enterprises Limited”, despre care presa a scris în trecut că ar fi una dintre firmele cheie prin care s-au scos banii din Rusia în dosarul „Laundromat”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram