/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Chicu, despre Legea cu privire la ONG-uri: „Ceea ce fac unii exponenți ai opoziției e o tentativă de a lichida R. Moldova”

missing
01 iunie 2020, ora 10:36

Prim-ministrul Ion Chicu vine cu noi acuzații în adresa deputaților din opoziție. Acesta susține că cei care promovează legea ONG-urilor (n.r. condiționalitate impusă de Uniunea Europeană pentru oferirea asistenței financiare) vor să „lichideze R. Moldova ca stat”. 

Chicu a spus că actualul Guvern nu va susține legea ONG-urilor „în redacția actuală”, din motiv că „R. Moldova, prin intermediul acestor ONG-uri, își va pierde independența”.

Aș vrea să remarc animozitățile, agitațiile celor care sunt finanțați de pe extern prin întermediul ONG-urilor ca „chipurile” să ajute la dezvoltarea țării, dar de fapt au același obiectiv, să distrugă această țară. Noi nu suntem împotriva legii. Este o lege necesară, însă redacția votată în 2018 nu este acceptabilă pentru că R. Moldova prin intermediul acestor ONG-uri își va pierde în linii mari independența, activitățile politice vor fi finanțate din exterior. Eu sper foarte mult că Parlamentul va vota legea considerând amendamentele aprobate săptămâna trecută în comisia parlamentară. Ceea ce fac unii exponenți ai opoziției, încercând să promoveze această lege, e o tentativă de a lichida R. Moldova. Niciun om nu trebuie să se împace cu asta”, a precizat Chicu.

Pe parcursul briefing-ului de presă din această dimineață, după ședința cu președintele Igor Dodon, Ion Chicu a acuzat de mai multe ori parlamentarii. Prima dată s-a referit la creditul rusesc.

Anterior premierul Chicu a pledat împortriva actualei redacții a proiectului, spunând că actuala variantă nu poate fi susținută pentru că ar pune sub semn de întrebare activitățile politice în Republica Moldova și ar face ingerințe în treburile interne ale Moldovei. „Nu cred că legea cu privire la ONG-uri poate fi votată în redacția actuală și în redacția sugerată de partenerii noștri din UE”, a declarat anterior, la TV8, premierul.

Și președintele Igor Dodon este împotriva legii ONG. Acesta a spus că dacă partenerii de coaliție (n.r. Partidul Democrat) vor vota legea cu privire la organizațiile non-guvernamentale vor încălca acordul de alianță. Șeful statului a precizat că nu va semna decretul de intrare în vigoare a legii, dacă deputații își vor da votul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram