/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Reprezentanții „Avia Invest” susțin că autoritățile municipale refuză repetat să emită actele pentru construcția noului terminal: „Este o încălcare gravă”

missing
05 iunie 2020, ora 17:29

Reprezentanții companiei Avia Invest susțin că responsabilii din cadrul Primăriei Capitalei refuză repetat să emită certificatul de urbanism, care să permită construcția unui nou terminal la Aeroportul Internațional Chișinău, care a fost planificat în acest an. Contactați de TV8, responsabilii din cadrul Primărie Capitale nu ne-au răspuns la telefon pentru a ne oferi o reacție pe acest subiect.

Responsabilii companiei Avia Invest susțin că au depus repetat, la data de 4 mai 2020, solicitarea și actele necesare la Primăria Chișinău pentru obținerea certificatului de urbanism ca să înceapă construcția noului terminal de pasageri, însă au primit aviz negativ.

Tot cei de la Avia Invest spun că autoritățile locale nu au ținut cont de faptul că în solicitarea repetată, compania Avia Invest a operat toate modificările necesare în conformitate cu noile prevederi legale în vederea obținerii actelor permisive de construcție.

O nedumerire și mai mare legată de refuzul primăriei este și faptul că autoritățile locale își motivează această decizie printr-o referință la avizul negativ oferit în luna februarie, fără a examina repetat solicitare curentă și documentele noi prezentate de către administrația aeroportului. Compania Avia Invest cataloghează aceste acțiuni ale autorităților locale ca fiind ilegale și reprezintă o încălcare gravă a drepturilor investitorului. Refuzul nemotivat al municipalității pune gestionarul aeroportului în imposibilitatea de a-și onora obligațiile contractuale în procesul de modernizare a Aeroportului Internațional Chișinău”, se mai arată în comunicatul emis de Avia Invest.

Mesajul postat de reprezentanții companiei „Avia Invest”:

Viitorul terminal ar urma să aibă o suprafață de până la 32 mii de metri pătrați și ar putea deservi anual 4,2 milioane de pasageri, cu posibilitatea de extindere în prima etapă până la 4,5 milioane de pasageri.

„Avia Invest”, obligată să prezinte cifrele în baza cărora a calculat taxele aeroportuare pentru 2020, ori va fi sancționată

Proiectul de construcție a unui nou terminal la Aeroportul Internațional Chișinău, respins de Primărie

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram