/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Noi acuzaţii în adresa lui Plahotniuc. „Îi mai trebuie să cumpere doi sau patru deputați pentru a face presiuni asupra judecătorilor”

missing
12 iunie 2020, ora 11:50

Președintele Igor Dodon vine cu noi acuzaţii în adresa fostului lider PDM Vlad Plahotniuc. Șeful statului afirmă că ultimul ar sta în spatele plecărilor unor deputaţi şi aleşi locali din rândul Partidului Democrat pentru a „destabilizeze situația” în Parlament. Dodon îl mai acuză pe Plahotniuc că ar încerca „să cumpere” parlamentari și judecători.

„În Parlament instrumetele lui Plahotniuc încearcă să destabilizeze situația. Lui Plahotniuc îi mai trebuie să cumpere doi sau patru deputați și să spună că este altă majoritate, astfel o să facă presiuni asupra judecătorilor și procurorilor. Prin instrumentele sale (Șor și Candu), Plahotniuc vrea să destabilizeze situația. Nimeni cu ei majoritate nu o să facă. Sunt sigur că Andrei Năstase și Maia Sandu au suficientă minte și înțelepciune să nu se „lege” cu niște bandiți. Unii deputați slabi de fire iau banii și se duc. Acum trebuie de scos imunitate la cinic judecători și de „pus” la pușcărie. Ei vor să ajungă la 30 de deputați și să vină când la Maia Sandu cu condiții, când la mine”, a menționat Dodon  în cadrul ediției de azi „Președintele răspunde”.

Dodon declară că ședințele de judecată de la Curtea de Apel Chișinău în cazul lui Vlad Plahotniuc ar fi fost amânate la comanda fostului deputat.

„De trei, patru ori se amână examinarea la Curtea de Apel în urma presiunii din partea lui Plahotniuc asupra judecătorilor.

Precizăm că ședința de judecată de la Curtea de Apel, la care urma să fie examinat ieri recursul avocaților lui Vlad Plahotniuc, privind arestul fostului lider al democraților în dosarul în care e acuzat de escrocherie, spălare de bani, organizarea și conducerea unui grupul criminal, a fost amânată din nou. Membrii completului de judecători ar fi luat această decizie pentru că la ora la care a început într-un final ședința, li se încheiase programul de muncă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram