/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 802: Atacuri în noaptea de Paște și avion doborât! Zelenski: „Rusia nu are nicio dorință de pace”

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a scăpat de controlul judiciar

missing
14 iunie 2020, ora 19:26

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, învinuit într-un dosar pentru abuz de serviciu, scapă de controlul judiciar începând cu ziua de astăzi. La ședința de judecată, care a avut loc vineri, procurorul pe caz nu a solicitat prelungirea restricției, scrie anticoruptie.md.

În cadrul ședinței, Morari a solicitat recuzarea procurorului Vladislav Căruceru, demersul fiindu-i respins.

Instanța a examinat și demersul inculpatului privind restituirea telefonului care i-a fost ridicat în timpul reținerii, la 10 ianuarie. „Telefonul nu figurează în calitate de corp delict pe acest dosar și era logic ca să mi-l restituie. Procurorul a prezentat în judecată o ordonanță că telefonul figurează în celălalt dosar intentat pe numele meu pentru îmbogățire ilicită. Dar când mi-a fost ridicat telefonul, nu era intentat cel de al doilea dosar. Am aflat unde este telefonul doar după ce am depus cerere ca să-mi fie restituit. Procurorul Căruceru a admis abateri de la normele procedurale”, a comunicat Morari pentru sursa citată.

Viorel Morari a fost reținut  pe 10 ianuarie, fiind învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu și fals în acte publice. Acesta mai este cercetat pentru îmbogățire ilicită și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Morari a fost plasat în arest în Penitenciarul nr.13, dar pe 14 februarie a fost eliberat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție se declară nevinovat și acuză că dosarul penal pe numele său a fost intentat la comanda lui Igor Dodon, după ce a a dispus să fie reluate cercetările în dosarul privind finanțarea Partidului Socialiștilor din Rusia și dosarul privind spălarea de bani din Bahamas prin intermediul companiei Exclusiv Media” afiliată deputatului socialist Corneliu Furculiuță.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram