Un alt slujitor al bisercii a pierdut lupta cu noul coronavirus. Este vorba despre preotul Vitalie Mailovschii, paroh al bisericii din satul Unguri, raionul Ocnița. El s-a stins din viață la vârsta de 45 de ani.

Un mesaj de condaleanțe a transmis familiei episcopul de Edineţ şi Briceni, Nicodim.

„Cu tristeţe şi adîncă durere am primit vestea trecerii de la noi la cele veșnice a protoiereului mitrofor Vitalie Mailovschii, vrednic slujitor al Altarului, neobosit mărturisitor al credinţei în Hristos prin exemplul propriei sale vieţi şi un om de o rară nobleţe şi cumsecădenie.

Un suflet blînd şi bun, gata să ajute pe oricine, părintele Vitalie va rămîne în conştiinţa tuturor celor care l-au cunoscut şi iubit o făclie mereu arzândă pentru slujirea şi trăirea credinţei în Hristos, pe care a moştenit-o din familia sa şi a cărei lumină a revărsat-o cu multă dragoste peste fiii săi duhovniceşti.

Călăuzit de marea dragoste pentru Dumnezeu şi de dorinţa arzătoare de a-i închina întreaga viaţă, părintele Vitalie a ales calea slujirii preoțești, călăuzind cu mult zel pe anevoiosul urcuș al mântuirii sufletului credincioșii parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din satul Unguri, raionul Ocnița.

A fost un advărat preot misionar, propovăduind cu arzătoare râvnă Cuvîntul lui Dumnezeu atât de pe amvonul bisericii, cât și în școală. Vocea blândă și caldă, înțelepciunea și puterea cuvântului său, harul cu care slujea cele sfinte au adus multe suflete la viața cea adevărată în Hristos.

În aceste momente, când sufletul părintelui Vitalie merge în lumina cea neapusă a Împărăţiei Cerurilor, ne rugăm Domnului Hristos, Biruitorul iadului și al morții, să odihnească sufletul său în ceata sfinţilor, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfîrşit”, a scris episcopul.

Potrivit ultimelor informații prezentate de Ministerul Sănătății, 30 de preoți au fost infectați cu COVID-19, în Republica Moldova, până la ora actuală. Acesta este al treilea deces în rândul slujitorilor bisercii, provocat de virus.

Amintim că astăzi, 20 iunie, au fost raportate 397 de cazuri noi de îmbolnăvire și un număr record de decese. Până la această oră au fost confirmate în total 13 953 cazuri de infecție. Bilanțul cazurilor de deces a ajuns la 464.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!