Luptătorul de K1, Aurel Ignat, achitat pentru vătămarea intenționată gravă a integrității corporale, soldată cu decesul lui Sergiu Bejenari, în urmă cu doi ani în fața unui club de noapte, dar care s-a ales cu o amendă pentru huliganism, se declară nevinovat. Sportivul recunoaște că a participat la bătaie, dar că nu din cauza lui a murit tânărul.

„Într-adevăr eu nu-s vinovat cum și am spus de la început. Și atunci când am fost reținut, singur m-am prezentat, după asta tot nu am fugit, nu m-a ascuns nicăieri pentru că într-adevăr nu sunt vinovat. Da, eu am participat acolo, dar de moartea lui Sergiu Bejenari eu nu sunt vinovat”, a declarat Ignat după pronunțarea deciziei Judecătoriei Buiucani.

Aurel Ignat a mai spus că urmează să disacute cu avocatul dacă va contesta decizia privind aplicarea amenzii sau nu.

„Deja rămâne să discutăm cu avocatul și o să vedem. Procurorii, în afară de a cere anii, ei nici nu știu altceva să facă dar eu încă o dată spun: eu nu sunt vinovat și o să merg până la capăt”, a mai adăugat sportivul K1.

Amintim că Aurel Ignat nu va face închisoare pentru omorul lui Sergiu Bejenari în fața unui club de noapte, acum doi ani. Acestuia i-a fost aplicată doar o amendă în valoare de 10 mii de unități convenționale (500 de mii de lei) pentru huliganism.

Mihai Pârgaru, cel de-al doilea luptător K1, acuzat de omorul lui Sergiu Bejenari a fost achitat.

Decizia a fost luată azi de magistrații Judecătoriei Buiucani.

Procuratura municipiului Chișinău a solicitat condamnarea, la câte 15 ani închisoare,a celor doi luptători K1, care acum doi ani au bătut până la moarte un tânăr, pe două capete de acuzare: huliganism și vătămarea intenționată gravă a integrității corporale, soldată cu decesul unei persoane.

Cazul a avut loc în noaptea de 18 spre 19 mai 2018, în timpul unei altercații în parcarea unui centru comercial, când inculpații, împreună cu un coparticipant, l-au bătut crunt pe un tânăr, care a decedat, peste câteva zile, la spital.

„În acțiunile agresorilor, procurorii au reținut comiterea huliganismului, vătămarea intenționată gravă a integrității corporale, comisă de mai multe persoane, soldată cu decesul unei persoane”, se spune în comunicatul procuraturii.

Pronunțarea sentinței în privința celor doi sportivi este fixată pentru 26 iunie, ora 14.00, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

În prezent, inculpații sunt cercetați în stare de libertate. Dosarul în privința coparticipantului celor doi a fost disjuns într-o procedură sperată, acesta fiind anunțat în căutare.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!