/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/DOC/ Câți bani a cheltuit PSRM pentru campania electorală a deputatului Ștefan Gațcan

missing
30 iunie 2020, ora 19:18

Ștefan Gațcan, cel care a anunțat în dimineața zilei de 30 iunie că părăsește PSRM și aderă la grupul Pro Moldova, a ajuns deputat în Parlament după ce a câștigat alegerile parlamentare noi din 15 martie din Hâncești. La acestea, Gațcan a candidat din partea Partidului Socialiștilor care, potrivit datelor prezentate la Comisia Electorală Centrală, a cheltuit aproximativ 400 de mii de lei pentru campania electorală.

Potrivit raportului de la CEC, socialiștii au cheltuit în total în campania electorală peste 362 de mii de lei. Bani care în mare parte au fost cheltuiți pe publicitate – 264 800 de lei, materiale promoționale peste 13 mii de lei și alte zece mii de lei pentru transport.

Raportul PSRM poate fi consultat mai jos:

În dimineața zilei de marți, 30 iunie, Ștefan Gațcan a anunțat că își depune mandatul de deputat din fracțiunea PSRM și aderă la Grupul Pro Moldova. Socialiștii au condamnat decizia deputatului și au cerut ca acesta să-și depună mandatul, afirmând că acesta ar fi primit bani pentru plecare. Gatcan susține că decizia de a pleca îi aparține lui și nu a fost influențată de cineva. Pro Moldova au negat acuzațiile precum că i-ar fi oferit bani și l-au salutat în echipă afirmând că au nevoie de oameni competenți.

În timpul zilei mai multe persoane, printre care și deputați socialiști, au ieșit la protest în fața clinicii private care aparține deputatului Ștefan Gațcan. Oamenii au protestat împotriva plecării lui Gațcan din fracțiunea Partidului Socialiștilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram