/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Poliția a forțat protestatarii și mașinile SPPS-ului au trecut. Iar Gațcan a dat un semn de viață

01 iulie 2020, ora 16:10

ORA 16:30 Polițiștii veniți la fața locului au forțat protestatarii adunați la poarta Președinției și mașinile SPPS-ului au trecut. Între timp, Ștefan Gațcan s-a filmat în vie. Acesta spune că este în ordine. 

ORA 16:10 La Președinție au venit mai mulți polițiști, printre aceștia, și Marin Maxian, şeful Direcției Generale Securitate Publică al Inspectoratului General de Poliție. Acesta le spune deputaților că încalcă lege, blocând accesul automobilelor.

ORA 16:00 La Președinție au venit și câțiva deputați din Partidul ȘOR. Între timp, Andrian Candu spune că a făcut apel la mai mulți deputați, inclusiv din Partidul Acțiune și Solidaritate. Aceștia i-ar fi spus că se solidarizează, dar sunt acum în ședință la Parlament.

ORA 15:55 Cei de la Președinție neagă faptul că Ștefan Gațcan s-ar afla în clădire.

ORA 15:50 Câteva mașini ale Serviciului Pază și Protecție de Stat încearcă să iasă din curtea Președinției, dar deputații din Pro Moldova nu le permit să iasă. Aceștia spun că vor să se asigure că Ștefan Gațcan e bine.

Un angajat al Președinției a ieșit la dialog cu deputații care au blocat accesul mașinilor și le spune să se dea la o parte, pentru ca automobilele să treacă.

„Noi vrem ca ei singuri să ne arate că în una dintre aceste mașini nu este domnul Gațcan”, a spus deputatul Vladimir Cebotari.

ORA 15:40 În fața Președinției, unde s-ar afla acum deputatul Ștefan Gațcan, potrivit deputaților din Pro Moldova, se află mai mulți parlamentari, politicieni din opoziția extraparlamentară, angajați ai serviciului de pază al instituției și presa.

Președintele Pro Moldova, Andrian Candu, zice că l-a văzul ultima oară pe Ștefan Gațcan ieri, iar telefonul acestuia este deconectat de circa șapte ore.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram