Președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi a venit cu o reacție pe rețelele sociale, după ce o jurnalistă TV8 a fost îmbrâncită în timp ce încerca să se apropie și să-i pună întrebări în timpul unei ceremonii la care au mai participat șeful statului Igor Dodon și premierul Ion Chicu.

„Regret incidentul care a avut loc în dimineața zilei de astăzi și reiterez că întotdeauna am susținut libertatea de exprimare și accesul liber la informație, dar acest lucru nu trebuie să contravină legislației în vigoare.

Din păcate, acest caz seamănă foarte mult a fi o provocare. Sper să nu fie una intenționată ci doar o neînțelegere. Sunt mereu deschisă pentru comunicare cu jurnaliștii, dar, în același timp aceștia ar trebui să poarte respect față de angajații altor bresle, în cazul dat, față de ofițerii Serviciului Pază și Protecție de Stat (SPPS) care își exercită funcția conform legii.

În cazul în care sunt întrebări, sunt gata să răspund la ele, iar facilitarea dialogului nostru îl fac angajații Direcției generale comunicare și relații publice a Parlamentului”, a scris Zinaida Greceanîi pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, în timpul unei ceremonii la care șeful statului Igor Dodon, președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi și premierul Ion Chicu au depus flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, la împlinirea a 516 ani de la trecerea în neființă, reportera Mihaela Dicusar a fost îmbrâncită de agenții de pază în timp ce încerca să se apropie de oficiali pentru a le pune întrebări. Potrivit SPPS, acest incident se încadrează în atribuțiile de serviciu al ofițerilor.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!