Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Dumitru Alaiba a expediat, pe 29 iunie, o solicitare către Procurorul General, Alexandr Stoianglo prin care îi solicită acestuia să analizeze legalitatea Hotărârii de judecata prin care fostul deputat democrat Anatolie Zagorodnîi a fost repus în funcția de șef la Agenției Naționale de Soluționare a Contestațiilor (ANSC).

 

 

Statul se capturează treptat, prin plantarea oamenilor docili în funcții-cheie. Protecționismul politic trebuie să aibă limite. De exemplu, atunci când legea stipulează clar competențele și când cel protejat politic clar nu le îndeplinește”, a scris Alaiba pe pagina de Facebook.

Anatolie Zagorodnîi a fost demis de către membrii Legislativului din funcția de consilier al ANSC în luna iulie a anului trecut. Acesta a acționat, însă, Parlamentul în judecată și a fost restabilit în funcție. Magistrații au anulat hotărârea luată de parlament vara trecută.

Zagorodnîi a fost numit în funcția de consilier al ANSC în luna februarie a anului trecut.

Anterior, Alaiba a declarat că va cere din nou Parlamentului demiterea fostului deputat democrat din funcția de director al ANSC.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!