Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Dumitru Alaiba a expediat, pe 29 iunie, o solicitare către Procurorul General, Alexandr Stoianglo prin care îi solicită acestuia să analizeze legalitatea Hotărârii de judecata prin care fostul deputat democrat Anatolie Zagorodnîi a fost repus în funcția de șef la Agenției Naționale de Soluționare a Contestațiilor (ANSC).

 

 

Statul se capturează treptat, prin plantarea oamenilor docili în funcții-cheie. Protecționismul politic trebuie să aibă limite. De exemplu, atunci când legea stipulează clar competențele și când cel protejat politic clar nu le îndeplinește”, a scris Alaiba pe pagina de Facebook.

Anatolie Zagorodnîi a fost demis de către membrii Legislativului din funcția de consilier al ANSC în luna iulie a anului trecut. Acesta a acționat, însă, Parlamentul în judecată și a fost restabilit în funcție. Magistrații au anulat hotărârea luată de parlament vara trecută.

Zagorodnîi a fost numit în funcția de consilier al ANSC în luna februarie a anului trecut.

Anterior, Alaiba a declarat că va cere din nou Parlamentului demiterea fostului deputat democrat din funcția de director al ANSC.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!