/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Sandu, după ce Dodon a spus că Parlamentul e focar de corupție: A uitat că o parte e rodul concubinajului său cu Plahotniuc

04 iulie 2020, ora 11:38

După ce ultimele ședințe ale Parlamentului au fost eșuate, iar președintele Igor Dodon a spus despre Legislativ că este un focar al corupției care nu mai are reprezentativitate, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu declară că șeful statului a uitat că o mare parte din acest Parlament e rodul concubinajului său cu fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc. 

„Igor Dodon s-a trezit că nu-i place Parlamentul. Atunci când noi protestam în stradă împotriva capturării statului de către Plahotniuc și împotriva sistemului mixt, socialiștii lui Dodon ridicau ascultători mâna pentru sistemul care a adus și mai multă corupție în Parlament”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Politiciana a amintit că Igor Dodon, alături de liderul partidului „Pro Moldova” Andrian Candu și deputații pe care tot el acum îi acuză de corupție, a fost pentru demisia guvernului Sandu și înscăunarea Guvernului Chicu.

„Acum, după ce au început să se vândă și deputații lui compromiși, cică vrea ordine în Parlament. El nu ordine vrea, ci supunere față de el. Ce vrea Dodon e mai puțin important. Contează ce vor oamenii. Iar oamenii vor ca toți cei care au dat și au luat „kulioace” să plece. Noi vom face ordine și vom începe cu Președinția”, a punctat Maia Sandu.

Președintele Igor Dodon a solicitat formațiunilor din opoziție, Platforma DA și PAS, să nu boicoteze ședințele Parlamentului precum o fac deputații din „Pro Moldova” și Partidul „Șor” și să se prezinte în Legislativ pentru a vota proiectele de legi asumate de Guvern, printre care se numără și modificarea bugetului de stat.

Deputatul PAS Igor Grosu crede că Guvernul Chicu insistă pe asumarea de răspundere pentru acel pachet de legi, votat zilele trecute în ședința Cabinetului de Miniștri, doar pentru că vrea să provoace intenționat căderea Executivului.

Și Igor Dodon vorbește despre faptul că am putea avea până la finele anului alegeri anticipate și zice că pentru asta fie va fi demis Guvernul Chicu de către partidele de opoziție, fie Cabinetul de Miniștri va demisiona din inițiativă proprie, pentru a crea posibilitatea declanșării alegerilor parlamentare anticipate. Și un scenariu, și altul, este considerat viabil de către președinte.

Zilele trecute, Guvernul și-a asumat răspundere în fața Parlamentului pentru un pachet de legi, care prevăd inclusiv majorări de salarii pentru medici și alte măsuri sociale. În ultimele două zile, Parlamentul a încercat să se întrunească în ședință pentru a aproba sau respinge asumarea de răspundere, dar ședința nu a avut loc din lipsă de cvorum. O nouă ședință est planificată pentru ziua de luni, 6 iulie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram