/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Chicu insistă: ”Nu vom retrage din Parlament proiectele pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea”

missing
08 iulie 2020, ora 16:10

Guvernul R. Moldova nu va retrage din Parlament proiectele de lege pentru care și-a asumat răspunderea. Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu în debutul ședinței de astăzi a Cabinetului de Miniștri.  

Potrivit lui Chicu, ”Guvernul și-a angajat răspunderea săptămâna trecută perfect legal și constituțional și totalmente în interesele cetățenilor”.

”Noi nu vom retrage din Parlament proiectele care prevăd majorarea salariilor medicilor, acoperirea deficitului de salarizare pentru pedagogi și multe altele. Guvernul nu este subalternul Parlamentului sau oricărei altei puteri în stat. Guvernul reprezintă puterea executivă, iar Constituția îi oferă instrumentele respective extraordinare. De aceea noi vom merge în Parlament de atâtea ori cât va fi necesar, dar proiectele respective vor parcurge calea constituțională prevăzută în Constituție. Acum venim cu o rectificare suplimentară reieșind din situația dramatică în care ne aflăm (…) Mâine o să merg în Parlament, vineri o să merg, până ce deputații vor conștientiza că trebuie să se ocupe de treburile cetățenilor țării”, a conchis Chicu.

Amintim că până în prezent, trei ședințe ale Parlamentului au eșuat după ce deputații fracțiunilor PAS, Platforma DA, Grupul ”Pro Moldova” și Partidul ”Șor” au boicotat ședința din cauza proiectelor pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea.

Vezi și:

PAS anunță în ce condiții va vota proiectul de lege propus de Guvernul Chicu
Chicu spune că va merge din nou în Parlament: „Propun Maiei Sandu să nu să se opună aprobării proiectelor” 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram