/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/DOC/ Decizia CCM privind sesizarea lui Sîrbu de a suspenda procedura de declarare a vacanței funcției de deputat a dlui Gațcan

missing
08 iulie 2020, ora 10:20

Curtea Constituțională a respins solicitarea depusă de deputatul grupului „Pro Moldova” Sergiu Sârbu prin care a cerut instanței suspendarea procedurii de declarare a vacanței funcției de deputat a dlui Ștefan Gațcan sau să suspende intrarea în vigoare a proiectului de Hotărâre a Parlamentului.

În textul deciziei, Curtea subliniază că nu deține competența de a suspenda procedura de declarare a vacanței unui mandat de deputat sau intrarea în vigoare a proiectului de Hotărâre a Parlamentului privind demisia unui deputat.
Curtea notează că spre deosebire de tratatele internaționale sau de legi Hotărârea Parlamentului menționată de
autorul sesizării intră în vigoare la data adoptării.

„Prin urmare, în lipsa unui interval de timp între adoptarea Hotărârii Parlamentului și intrarea acesteia îi vigoare, autorul sesizării nu poate solicita controlul a priori al Hotărârii menționate. În plus, Curtea nu deține competența de a suspenda acțiunea sau intrarea în vigoare a unui act neadoptat”, se mai spune în decizie.

Decizia integrală poate fi citită mai jos:

Ștefan Gațcan a devenit deputat în luna martie a acestui an, fiind ales pe circumscripția uninominală Hâncești. Marți, 1 iulie, acesta a anunțat că părăsește fracțiunea PSRM și aderă la „Pro Moldova”. Miercuri, 2 iulie, însă, acesta și-a depus mandatul, despre acest lucru anunțând Corneliu Furculiță, un fost coleg socialist.

„Pro Moldova” a sesizat Curtea Constituțională în cazul deputatului Ștefan Gațcan. Ce a solicitat 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram