/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 795: Mai multe regiuni, vizate de lovituri cu drone. Kievul neagă retragerea tancurilor Abrams

/FOTO/ Deputatul Gațcan și-a retras cererea de depunere a mandatului. Bolea: „Comisia a retras proiectul  de hotărâre”

missing
09 iulie 2020, ora 11:03

Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Vasile Bolea a anunțat astăzi, 9 iulie că Ștefan Gațcan și-a retras cererea prin care a anunțat că renunță la mandatul de deputat.

Vasile Bolea, președintele Comisiei juridice, numiri și imunități: Gațcan își retrage cererea de demisie. Comisia a retras proiectul  de hotărâre din procedura legislativă”

Prezent la ședința de azi a Parlamentului, Ștefan Gațcan a publicat un prim mesaj de la revenirea sa în Republica Moldova. Deputatul spune că deși a decis anterior să plece din politică, și-ar fi schimbat planurile după ce ar fi înțeles că retragerea sa e folosită pentru blocarea activității Legislativului. Gațcan a mai spus că rămâne deputat PSRM.

„Am trecut și trec printr-o perioadă tulburată, generată de anumite decizii politice pe care le-am luat. Nu este un secret pentru nimeni că sunt un începător în politică, nu am experiență în a înțelege anumite jocuri politice care se fac și asta poate mă face vulnerabil inclusiv la anumite greșeli. În același timp, cei care mă cunosc ca om știu că mi-am dedicat toată viața profesională pentru a face bine oamenilor. Asta e ceea ce am dorit să fac și venind în Parlament, asta e ceea ce voi face și mai departe în toate activitățile mele”, a scri Ștefan Gațcan pe pagina sa de Facebook.

Anterior, Corneliu Furculiță a anunțat într-un mesaj pe Facebook că Ștefan Gațcan, cel care marți 30 iunie a părăsit PSRM și a aderat la Pro Moldova, și-a depus mandatul de deputat în Parlamentul de la Chișinău. La scurt timp, deputații Pro Moldova au anunțat că Ștefan Gațcan ar fi fost sechestrat de socialiști și impus să se semneze cererea de demisie.

După ce pe 30 iunie, deputatul a depus cererea la PG, procurorii au început să cerecetze cazul din perspectiva presiunilor pe care colegii săi din PSRM ar fi făcut-o asupra sa, după ce și-a anunțat plecarea din fracțiune. Acum 3 zile, Deputatul Ștefan Gațcan a apărut într-un nou video în care a declarat că își retrage plângerea pe care a depus-o la PG, pe 30 iunie, în legătură cu pretinsele presiuni pe care colegii săi socialiști le-ar fi făcut asupra sa, după ce și-a anunțat plecarea din fracțiune.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram