/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Precizările APP în legătură cu rezilierea contractului cu „Avia Invest”, concesionarul aeroportului

10 iulie 2020, ora 15:35

Agenția Proprietăți Publice (APP) a emis un comunicat de presă prin care confirmă că a cerut oficial, acum două zile, pe 8 iulie, rezilierea contractului cu „Avia Invest”, concensionarul aeroportului. Totodată, APP a solicitat de la „Avia Invest” restituirea bunurilor Aeroportului Internațional Chișinău.

Pentru neexecutarea obligațiunilor contractuale, la data de 8 iulie 2020, Agenția Proprietății Publice a rezoluționat contractul de concesiune a activelor aflate în gestiunea Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău” şi a terenului aferent nr. 4/03, încheiat cu SRL „AVIA INVEST iar drept efect a solicitat de la SRL „AVIA INVEST” restituirea bunurilor Aeroportului Internațional Chișinău.

Asta după ce, la data 14.04.2020, Agenția Proprietății Publice a expediat notificarea preliminară și a solicitat SRL „AVIA INVEST” executarea obligaţiilor contractuale privind constituire a garanţiei de bună execuţie a contractului acordîndu-se o perioadă de rezoluție, de 60 de zile, în care SRL „AVIA INVEST” urma să constituie o garanție valabilă de bună execuție a contractului de concesiune.

„AVIA INVEST” nu s-a conformat solicitării Agenției Proprietății Publice, urmare a ce SRL „Avia-Invest” prin adresarea nr. 09-05-1888 din 06.05.2020 a fost informată repetat despre necesitatea executării obligației contractuală privind constituirea garanției de bună execuție.

În perioada de rezoluție, de 60 de zile de la data recepționării notificării preliminare, acordată prin contract, SRL „AVIA INVEST” nu a executat obligațiile contractuale, încălcînd grav prevederile contractului de concesiune încheiat la 30 august 2013.”, se arată în nota emisă de APP.

 

Dodon anunță că APP a cerut rezilierea contractului cu „Avia Invest”: „Aeroportul trebuie întors statului”

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram