/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Nemulțumiți de decizia CNESP, un grup susținători ai partidului ȘOR au protestat la OrheiLand

missing
12 iulie 2020, ora 11:47

Un nou protest la Orhei. Un grup de oameni, în frunte cu deputata Marina Tauber și primarul de Orhei, Pavel Verejanu, au protestat și au cerut redeschiderea parcului OrheiLand. Asta după ce, vineri, 10 iunie, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis să prelungească starea de urgență în sănătate publică până pe 31 iulie. Tot până pe 1 august, se interzice aflarea pe terenurile de joacă pentru copii, terenuri de sport, zone agrement.

Marina Tauber, depuată Partidul Politic Șor:Astăzi am fost peste 5 mii de oameni, dar o să venim la Chișinău cu 20.000 de oameni. Vom semna o declarație. Noi, cetățenii aflați în parcul OrheiLand”.

Manifestanții cer anularea deciziei autorităților și reluarea activității parcului de distracții OrheiLand. Oamenii scandează, „Jos Chicu”, „Dreptate”, „Jos Dodon”.

Din imaginile video se poate observa că unii protestatari deși poartă masca de protecție nu respectă distanța socială, îmbulzindu-se lângă scenă.

Pavel Verejanu, primar de Orhei:Trebuie depusă moțiune pentru a da jos Guvernul Chicu. Să fim uniți și vom birui. De ce sălile de sport sunt deschise, iar spațiul deschis cum este parcul OrheiLand este interzis”.

UPDATE. Pe scena a urcat primarul de Orhei, Pavel Verejanu. Orheienii l-au felicitat și aplaudat cu ocazia zilei numelui.

Marina Tauber, deputată Partidul Politic Șor:Vom lupta cu Guvernul Chicu, cu Dodon și cu Dumbrăveanu, cu toți cei care au luat această decizie de a închide parcul. Este o motivație să mergem înainte și ca dvs să îl vedeți pe Ilan Șor aici, în fața dvs. Victorie, victorie. La mulți ani, Orhei.

/VIDEO/ Scandal la „Orheiland”! Un grup de oameni se opune închiderii parcului de distracții

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram