/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Președintele Dodon anunță că a vorbit la telefon cu Krasnoselski. Despre ce au discutat

missing
13 iulie 2020, ora 15:45

Președintele Igor Dodon anunță că a vorbit la telefon cu liderul autoproclamat al regiunii transnistrene Vadim Krasnoselski. Șeful statului susține că a discutat cu Krasnoselki pe mai multe subiecte, printre care și problema posturilor temporare care au fost instalate de către partea transnistreană de-a lungul Zonei de Securitate, la sfârșitul lunii martie, în calitate de măsuri de combatere a pandemiei de coronavirus.

Conform informației oferite de Tiraspol, inițial, au fost create 31 de posturi de control. După încheierea regimului stării de urgență, numărul acestora a fost redus la 16. Am menționat poziția principială a Chișinăului, care constă în necesitatea de a continua realizarea măsurilor de consolidare a încrederii și a dialogului constructiv, pentru a restabili regimul liberei circulații a locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului, care funcționa până la introducerea măsurilor de carantină provocate de pandemie.

De la data de 29 iunie, după ce au fost eliminate restricțiile privind deplasarea locuitorilor Transnistriei (până la 12 ore, cu înștiințare prealabilă) și intrarea altor cetățeni în regiune, inclusiv pentru tranzitare (de la 1 iulie), numărul de „treceri” a constituit aproximativ 12 mii, de aceea putem vorbi despre restabilirea treptată a indicatorilor care erau până la carantină”, a declarat Igor Dodon.

Luni, 13 iulie, deputații Partidului Acțiune și Solidaritate, Oazu Nantoi și Mihai Popșoi, au declarat în cadrul unei conferințe de presă că: ”S-a ajuns să se cedeze niște teritorii, acele sate chinuite din Dubăsari pe care Dodon e gata să le cedeze doar pentru a obține niște beneficii personale și pentru ca Krasnoseslki și alții, să-i asigure voturile necesare în alegeri”.

Ulterior, cei din Pro Moldova au solicitat Guvernului începerea negocierilor oficiale cu Federația Rusă pentru retragerea trupelor și munițiilor de pe teritoriul Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram