După întrevederea de ieri de la reședința de la Condrița a lui Dodon cu Krasnoselskii, pe pagina de Facebook a șefului statului au fost publicate imagini video cu declarații ale celor doi.  La începutul declarațiilor, Igor Dodon îi spune lui Vadim Krasnoselskii „președinte al Transnistriei”.  Imaginile video au dispărut, însă, după ce a fost sesizată gafa comisă de șeful statului.

Le-a salvat însă fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate și le-a urcat pe pagina ei de Facebook.

„Cum Dodon de facto recunoaste regiunea transnistreana ca stat separat, numindu-l pe Krasnoselskii “President Prednestrovia”. Sfetnicii lui Dodon probabil i-au dat peste nas pentru declaratia de ieri cu “Prezident Prednestrovia” si a fost sters video-ul de pe youtube. Dar am reusit sa-l salvam. Pentru istorie”, a scris Olesea Stamate.

Cu critici au venit și alți politicieni din opoziție, iar Partidul Platforma Demnitate și Adevăr a anunțat că va depune un denunț la Procuratura Generală pe marginea acestei situații. Potrivit liderului formațiunii politice, Andrei Năstase, „este inadmisibil ca un pretins lider al regiunii transnistrene să fie tratat de la egal la egal de către președintele Republicii Moldova”.

Igor Dodon și Vadim Krasnoselskii s-au întâlnit marți, 28 iulie, la reședința de la Condrița. După mai multe ore de discuții, cei doi au făcut declarații. Acesta a fost momentul în care Dodon i-a spus lui Krasnoselskii „președinte al Transnistriei”, aceasta fiind de altfel o încălcare a normelor de drept, întrucât regiunea din stânga Nistrului nu este recunoscută la nivel internațional.

În comunicatul remis presei, însă, Krasnoselskii este numit „lider al Transnistriei”.

Cei doi au discutat ieri despre posturile noi din zona de securitate implementarea pachetului „Berlin – Plus”, pregătirile pentru noul an școlar, problemele ce vizează circulația elevilor și profesorilor din regiune, dar și despre promovarea telecomunicațiilor.