/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Când CC se va pronunța asupra sesizării lui Munteanu care a cerut interpretarea unui articol privind desemnarea premierului

missing
05 august 2020, ora 16:08

Curtea Constituțională se va pronunța joi, 6 august, ora 11:30, dispozitivul Hotărârii pentru interpretarea articolelor 89, 91 și 98 alin. (1) din Constituție în baza sesizării deputatului Igor Munteanu.

Hotărâre va aborda următoarele aspecte:

– dacă Președintele Republicii este obligat să desemneze candidatul pentru funcția de Prim-ministru propus de majoritatea parlamentară în timpul consultărilor;

– dacă refuzul Președintelui de a desemna candidatul înaintat de majoritatea parlamentară constituie motiv pentru instituirea interimatului funcției de Președinte.

Deputatul Platformei DA Igor Munteanu s-a adresat la 16 iunie cu o sesizare la Curtea Constituționale prin care a cerut Înaltei Curți să interpreteze articolul 98, aliniatul 1 din Constituție, care reglementează modul de desemnare a candidatului la funcția de premier.

Igor Munteanu a întrebat CCM dacă șeful statului are drept discriționar de a desemna orice candidat la funcția de președinte, fără a ține cont de faptul că majoritatea parlamentară, în procesul consultărilor, îi propune să desemneze un candidat concret la funcția de prim-ministru.

De asemenea, deputatul vrea să știe dacă șeful statului este obligat să desemneze candidatul propus de majoritatea parlamentară.

/DOC/ Igor Munteanu a sesizat Curtea Constituțională. Vrea interpretare unui articol ce se referă la desemnarea premierului

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram