/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Un deputat presupune că în cazul unui accident la depozitul de arme de la Cobasna, consecințele ar putea fi mult mai grave decât în Beirut

missing
05 august 2020, ora 10:21

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Mihai Popșoi bate alarma, după explozia de proporții care a avut loc în Capitala Libanului și care s-a soldat cu zeci de decese. Deputatul amintește că și la noi în țară, mai exact în Cobasna, regiunea transnistreană, este un depozit de armament al Rusiei, iar potrivit lui, în cazul unei explozii, consecințele ar fi mult mai grve decât în Beirut.  

„Ne întrebăm ce s-ar întâmpla la Cobasna, în cazul unui accident grav la depozitul de armament. Explozia din Beirut reprezintă o mică parte din puterea materialului explozibil, 22 de mii de tone, stocate de peste 40 de ani la Cobasna. Acest depozit al Federației Ruse reprezintă o amenințare majoră pentru cetățenii R. Moldova. Iată de ce munițiile învechite trebuie evacuate sau distruse cu echipament special cât mai repede”, a scris deputatul pe rețelele de socializare.

Depozitul de muniții de la Cobasna a fost creat în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Anterior, OSCE a anunțat că ar putea oferi suport Republicii Moldova pentru evaluarea tehnică a depozitului de muniții de la Cobasna.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram