/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Când și în ce condiții ar putea fi eliminată obligativitatea celor 14 zile de izolare? Detalii de la Viorica Dumbrăveanu

missing
17 august 2020, ora 13:39

Cele 14 zile de izolare la revenirea moldovenilor sau cetățenilor străini de peste hotare rămân obligatorii. Asta cel puțin până când autoritățile vor identifica alte măsuri care să îi responsabilizeze pe oameni și să nu permită răspîndirea infecției cu coronavirus.

Potrivit ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în prezent, un grup de specialiști analizează diverse opțiuni.

„Specialiștii acum analizează diferite opțiuni, inclusiv și posibilitatea de a nu respecta acest regim de izolare de 14 zile în cazul în care persoana e deținătoarea unui test negativ cu determinaera perioadei corspunzătoare până la intrarea în țară la care să fie efectuat acest test”, a spus Dumbrăveanu într-o conferință de presă.

Autoritățile ar fi în căutarea unor soluții de alternativă și pentru cetățenii străini care vin în R. Moldova.

„Se examinează și aspectul cu privire la intrarea cetățenilor străini pe teritoriul RM, în condițiile unei eventuale dețineri a unui rezultat al testului dar cu condiția respectării unui principiu de reciprocitate, coordonat cu Ministerul de Externe”, a mai menționat ministra Sănătății.

„După ce specialiștii vor avea o vizuune, această propunere va fi discutată pe platforma Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică și decizia va fi luată de aceasta”, a adăugat Viorica Dumbrăveanu.

Amintim că potrivit ANSP, doar 1% din cele peste 30 de mii de cazuri de infecție cu coronavirus înregistrate în R. Moldova sunt de import. 44 dintre ele au fost înregistrate în ultimele două săptămâni, majoritatea din Turcia și România. Șeful ANSP spune că cei infectați s-au întors recent de la mare din țările respective.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram