Cetățenii care revin în țară din țările cu puține cazuri de Covid-19 ar putea fi scutiți de obligativitatea de a sta în izolare 14 zile. Șeful statului susține că o astfel de decizie ar urma să fie luată în următoarele zile.

„Am discutat cu colegii de la Guvern. Știu că în zilele următoare va fi luată o decizie referitor la unele schimbări în ceea ce ține de autoizolare. Probabil, cei care vin din țări care nu sunt zone roșii, autoizolarea va fi exclusă. O decizie va fi luată de cei de la CNESP. Eu consider că trebuie cât mai rapid să fie scoasă obligativitatea de a fi în carantină”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

Precizăm că la începutul săptămâni ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că specialiștii din domeniu încă analizează condițiile regimului de carantină pentru cetățenii reveniți din străinătate.

„Specialiștii acum analizează diferite opțiuni, inclusiv și posibilitatea de a nu respecta acest regim de izolare de 14 zile în cazul în care persoana e deținătoarea unui test negativ cu determinaera perioadei corspunzătoare până la intrarea în țară la care să fie efectuat acest test”, a spus Dumbrăveanu într-o conferință de presă din 17 august.

Când și în ce condiții ar putea fi eliminată obligativitatea celor 14 zile de izolare? Detalii de la Viorica Dumbrăveanu

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!