/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

PLDM a decis cine va lupta pentru fotoliul de președinte din partea formațiunii

missing
28 august 2020, ora 17:22

Partidul Liberal Democrat  a decis că în bătălia pentru alegerile președintelui țării din partea formațiunii este fostul lider Tudor Deliu. Decizia a fost luată la Consiliul Politic Național al partidului. Potrivit liberal-democraților, Tudor Deliu are toate calitățile necesare și întrunește toate condițiile pentru a exercita cu pricepere și demnitate funcția de șef al statului.

Participarea PLDM în calitate de concurent electoral, fie în mod separat, fie în cadrul unui bloc electoral, la alegerile prezidențiale din noiembrie anul curent a fost decisă încă pe 20 iunie de către Consiului Politic Național al PLDM. Ulterior, hotărârea respectivă a fost reconfirmată pe 16 august de către Congresul 9 al partidului. Decizia de a desemna propriul candidat vine la câteva zile după ce inițiativa liberal-democraților de a crea un bloc electoral cu PAS și Platforma DA a fost respinsă.

Tudor Deliu are 64 de ani, este filolog, magistru în drept constituțional și administrativ, are o experiență bogată în administrația publică, acumulată pe durata activității sale ca primar al comunei Răzeni, Ialoveni, și ca profesor la Academia de Administrare Publică. Timp de nouă ani a fost deputat în Parlament, exercintând funcțiile de președinte al fracțiunii parlamentare a PLDM și cea de vicepreședinte al Comisiei juridice, numiri și imunități. În 1992, în timpul conflictului armat de pe Nistru. a fost Șef al Statului Major de Carabinieri și este decorat cu Ordinul ”Gloria Muncii”. Tudor Deliu a exercitat funcția de președinte al PLDM din 2018 până la Congresul 9 extraordinar al partidului din 16 august curent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram