/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Precizări de la Primăria Chișinău despre solicitările părinților de a face lecții online. Ce spune reprezentanta „Părinți Solidari”

missing
07 septembrie 2020, ora 12:47

Chiar dacă am avut aproape șase luni de pandemie, la 1 septembrie autoritățile au ajuns slab pregătite pentru a face față provocărilor și noilor condiții. Asta o spune Ala Revenco, co-fondatorea organizației non guvernamentale „Părinți Solidari”, după ce la ședința de astăzi, 7 august, a Primăriei Chișinău, viceprimara Angela Cutasevici a spus că directorii unor instituții de învățământ au raportat cazuri în care părinții erau nemulțumiți de faptul că lecțiile sunt desfășurate cu prezența fizică a tuturor copiilor, iar unii au solicitat ca lecțiile să se desfășoare doar în regim online.   

Am solicitat precizări la acest subiect de la șeful Direcţiei generale educație, tineret și sport din Capitală, Andrei Pavaloi. Acesta a declarat că în prezent este doar o mică parte din directori care au raportat astfel de cazuri. „Din câte cunosc eu, trei instituții în prezent au o astfel de situație. Este vorba despre unii părinți  care solicită, din diferite motive, învățarea la distanță. Cazurile nu sunt atât de multe, sunt destul de rare”, a declarat pentru tv8.md Andrei Pavaloi.

El a mai precizat că în prezent autoritățile fac un chestionar de totalizare a primei săptămâni de activitate a instituțiilor de învățământ, „să vedem care au fost problemele care au ieșit la suprafață și ce soluții să găsim. Una dintre întrebările din chestionar ține și de solicitările părinților în ceea ce privește învățarea la distanță”, a spus Andrei Pavaloi.

De cealaltă părere, Ala Revenco, co-fondatorea organizației non guvernamentale „Părinți Solidari” a spus că autoritățile au trecut în tăcere nemulțumirile părinților privitor sistemul online de educație. „Nu au spus nimic când au fosta strânse circa 2 700 de semnături pentru redeschiderea grădinițelor și zeci de părinți au protestat în stradă cerând redeschiderea instituțiilor și funcționarea acestor în regim normal”, a declarat pentru tv8.md Ala Revenco.

Ea a spus că posibil astfel se pregătește terenul și argumentele pentru sistarea procesului educațional în clasă și trecerea acestuia în regim online. „Era și firesc că o parte din copii vor avea nevoie de instruire la distanță, în special în condițiile când ei sau membrii familiei fac parte din categoriile de risc și pentru acești copii, la nivel municipal, trebuia de prevăzut un anumit număr de profesori, care să fie pregătiți pentru a preda acestor copii”, a menționat Ala Revenco.

Mai mulți părinți din Capitală solicită Ministerului Educației ca lecțiile să se desfășoare doar în regim online

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram