29 de persoane printre care trei deputați socialiști au fost interogați în dosarul Bahamas. Este vorba despre Corneliu Furculiță, Vladimir Odnostalco și Vasile Bolea. Anunțul a fost făcut de către procurorul general Alexandr Stoianoglo în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8. 

„Acest dosar ține de spălare de bani, nu este vorba despre finanțare ilegală. Am cerut opinia Autorității Naționale de Integritate (ANI) pe acest caz și am acumulat informații. Noi am transmis și o solicitare în Elveția, la primirea acesteia, vom pronunța o decizie”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

Amintim că, după ce a făcut în repetate rânduri interpelări la Procuratura Generală, cerând informații despre evoluțiile în dosarul inițiat pentru spălare de bani din Bahamas prin intermediul firmei „Exclusiv Media” a socialistului Corneliu Furculiță, deputatul Platformei DA, Iurie Reniță a remis aceleași sesizări și ANI-ului. Interpelările la ANI îi vizează pe socialiștii Corneliu Furculiță, Vladimir Odnostalco și Vasile Bolea.

Potrivit lui Iurie Reniță și Octavian Țîcu de la PUN, deputații PSRM Vasile Bolea, Corneliu Furculiță și Vladimir Odnostalco ar fi contractat de la compania „Exclusiv Media” sume care variază între 500 000 de lei și 1 milion de lei, fără să indice acești bani în declarațiile de avere și interese personale . Ulterior, banii ar fi fost utilizați pentru finanțarea Partidului Socialiștilor (PSRM), dar și campania lui Igor Dodon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!