Președintele Igor Dodon a evitat să se expună dacă pedeapsa aplicată față de fostul șef al SIS Vasile Botnari, care a fost condamnat în dosarul expulzării profesorilor turci, a fost prea blândă sau nu. În cadrul emisiunii „Președintele răspunde”, șeful statului a menționat că nu face justiție, dar a declarat că pedeapsa aplicată lui Botnari demonstrează că Președinția nu a fost implicată în acest proces.

Eu nu mă implic și nu am de gând să mă implic în justiția din Republica Moldova. Procurorul General nu ascultă de indicațiile politicienilor și eu vreau să-i mulțumesc pentru acest lucru. S-au confirmat faptul că președintele statului nu a fost implicat în acele fărădelegi”, a declarat Dodon.

Potrivit lui, faptul că au fost întoarse toate cheltuielile și prejudiciile este un lucru bun.

Stabilirea doar a unei amenzi a provocat discuții aprinse în spaâiul public, inclusiv în rândul politicienilor. Astfel, deputatul Platformei DA Vasile Năstase a cerut astăzi ANI să verifice averile fostului șef al SIS, iar Partidul Acțiune și Solidaritate i-a cerut explicații de la procurorul general de ce a fost ținută în secret derularea dosarului și de ce nu a fost contestată sentința Judecătoriei Buiucani.

/DOC/ Fostul șef SIS, Vasile Botnari s-a ales doar cu o amendă de 88 de mii de le în dosarul expulzării profesorilor turci

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!