Consiliul de Etică al școlii va stabili dacă profesorul din Ocnița care le-a vorbit elevilor despre politică și alegeri a încălcat Codul de Etică privind normele de conduită în relațiile cu elevii referitor la aspectul politic în școală. Despre acest lucru a informat ministrul Educației, Igor Șarov, pe pagina sa de Facebook.

Șarov a pecizat că a comunicat cu Șeful Direcției Învățământ Ocnița, care deja a luat măsuri și, în cadrul unei vizite la instituția de învățământ, a discutat cu administrația, sugerându-i să procedeze conform prevederilor legale (Codul Educației, Codul de Etică, Codul Muncii).

„Consiliul de Etică al școlii trebuie să determine, dacă cele desfășurate reprezintă o simplă expunere a unor opinii politice într-un cadru informal, eventual provocat și filmat pe ascuns, sau dacă reprezintă o încălcare a Codului de Etică privind normele de conduită în relațiile cu elevii referitor la aspectul politic în școală”, a scris ministrul.

El a precizat că conform legislației, răspunsul Consiliului de Etică al Școlii, pe care l-a îndemnat să analizeze cu toată seriozitatea acest caz, poate fi reanalizat de Consiliul de Etică al Direcției de Învățământ Ocnița, dacă părțile nu sunt de acord cu decizia Consiliului de Etică al Școlii.

Ministrul Educației a dat asigurări că de îndată ce aceste acțiuni vor fi realizate, ministerul va informa opinia publică în deplină transparență, despre rezultatul lor.

„Atât ca ministru, cât și în calitate de profesor și cetățean responsabil, am obligația să pun în discuție și latura morală a situației constatate. Este limpede că în perioade cu încărcătură politică mare, cum e perioada electorală, preferințele pentru o parte sau alta a spectrului politic sunt mai mari ca de obicei, dublate de inevitabila tensiune generată de pandemie și, uneori, de insistențele politicienilor. Opțiunile politice diverse, specifice sistemelor democratice, sunt firești și această diversitate este sufletul democrației”, a mai scris Șarov.

‼️‼️DRAGI COLEGI, EU SUSȚIN ȘI VOI APĂRA PROFESORII FAȚĂ DE IMIXTIUNILE POLITICE DE ORICE FEL, DAR VĂ ÎNDEMN SĂ NU…

Gepostet von Igor Șarov am Donnerstag, 24. September 2020

Imaginile cu profesorul din nordul țării, care, în prezența elevilor, critică Partidul socialiștilor, dar o laudă pe Maia Sandu, ar fi apărut într-un video, publicat pe un canal Telegram. Acolo se aude cum profesorul le spune tinerilor să iasă la vot și să nu-i lase pe bătrâni să le decidă soarta. Imaginile au ajuns și în atenția premierului Ion Chicu. Indignat că profesorul face politică la lecții, șeful Guvernului a cerut ca acest caz să fie investigat, pentru că este unul ieșit din comun, din spusele lui.

/VIDEO/ Acuzat că face politică. Un profesor de la Ocnița, care a lăudat-o pe Maia Sandu, ar putea fi cercetat disciplinar

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!