/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/FOTO/ Vlad Filat a depus trei demersuri la PG și unul la Uniunea Avocaților pe numele fostului său avocat, Igor Popa

missing
28 septembrie 2020, ora 09:20

Vlad Filat susține că a depus, luni 28 septembrie, trei demersuri la Procuratura Generală și unul la Uniunea Avocaților pe numele fostului său avocat, Igor Popa, în legătură cu acuzațiile aduse de acuzător în cadrul unei emisiuni TV.

Așa cum am declarat în Conferința de presă din 25 septembrie 2020, astăzi, am depus la Procuratura Generală:
– Plângere împotriva cetățeanului Igor Popa privind pornirea urmării penale în baza art. 177, 178 alin. 2) lit.a) Cod Penal al Republicii Moldova, violarea secretului corespondenței și colectarea ilegală de informații referitor la viața privată;
– Plângere în scopul inițierii investigațiilor și verificarea afirmațiilor relatate de către acesta, pentru stabilirea adevărului;
– Cerere privind eliberarea informației asupra faptului dacă am depus vreodată denunț împotriva unei persoane.
Totodată, am depus Plângere la Uniunea Avocaților din Republica Moldova prin care am solicitat examinarea în cadrul Comisiei pentru etică și disciplină a comportamentului și acțiunilor avocatului Igor Popa, în vederea aplicării sancțiunii disciplinare stabilită de lege și Codul deontologic al avocaților.
Sper foarte mult că Procuratura Generală, cât și Uniunea Avocaților vor acționa promt, pentru a pune capăt unei ilegalități.
Înțeleg că Procuratura Generală are priorități și dosare extrem de importante, pe care trebuie să le soluționeze, însă această situație creată de către Igor Popa nu mă vizează doar pe mine, dar poate crea un precedent extrem de periculos care ar afecta întreaga societate”, a scris liderul PLDM pe pagina sa de Facebook.

Igor Popa, fostul avocat al fostului premier Vlad Filat, a făcut mai multe declarații cu privire la perioada de detenție a fostului său client. Avocatul a declarat că Vlad Filat și Vladimir Plahotniuc și până în ziua de azi țin legătura și vorbesc la telefon.

Anterior, Vlad Filat a organizat o conferință de presă în cadrul căreia a comentat acuzațiile lansate de către fostul său avocat, Igor Popa. Tot atunci,  liderul PLDM, Vlad Filat, a negat toate acuzațiile aduse de fostul său avocat Igor Popa și  a menționat că toate aceste lucruri se întâmplă deoarece politicanul ar fi decis să revină în politică.

Fostul avocat al lui Filat: „Plahotniuc i-a organizat o masă copioasă în închisoare și i-a trimis cadouri de Crăciun”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram