Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, susține că Guvernul a anulat indemnizația unică de 16 mii de lei pentru lucrătorii din sistemul medical care s-au infectat cu COVID-19 la locul de muncă. Despre asta alesul poporului a scris pe pagina sa de Facebook.

„Guvernul lui Dodon a anulat indemnizația de 16 mii de lei pentru medici! Guvernul impostor continuă bătaia de joc față de medici. Prin hotarîrea de ieri a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, Guvernul lui Dodon a anulat de facto indemnizația de 16 mii de lei care se acordă pentru medicii infectați de COVID-19.

Explic mai jos: Conform art.VI din Legea nr. 69/2020 cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică și modificarea unor acte normative, indemnizaţia unică în mărime de 16 000 de lei se stabilește pe perioada stării de urgenţă în sănătate publică DECLARATE PRIN HOTĂRÂREA COMISIEI NAŢIONALE EXTRAORDINARE DE SĂNĂTATE PUBLICĂ NR.10 DIN 15 MAI 2020.
Prin hotărîrea de ieri a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, HOTĂRÂREA NR. 10 DIN 15 MAI 2020 se abrogă. Dacă nu mai e în vigoare Hotărârea Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică nr.10 din 15 mai 2020, nu mai poți aplica nici art.VI din Legea nr. 69/2020 și, pe cale de consecință, medicii nu mai pot lua indemnizația de 16 mii de lei. Este tot ce trebuie să știți despre Dodon și guvernul lui”, se arată în mesajul postat de Litvinenco pe Facebook.

La începutul lunii septembrie, cabinetul de miniștri a aprobat o Hotărâre care prevede anularea indemnizației unice de 16 mii lei pentru angajații instituțiilor de stat, care s-au infectat cu COVID-19 la locul de muncă.

Anterior, Parlamentul a spus nu hotărârii Guvernului de anulare a indemnizațiilor pentru medici. Deputații  au votat, în prima lectură, proiectul de Lege pentru modificarea unor acte legislative care urmărește susținerea cadrelor didactice, producătorilor agricoli, angajaților din sistemul medical și MAI, care s-au infectat cu coronavirus la locul de muncă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!