Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, spune că nu a știut că Vladimir Plahotniuc se află în Turcia și nici nu mai ține minte când a vorbit cu fostul lider PD.

„Nu am știut de acest lucru. Nu mai țin minte când am vorbit ultima oară cu domnul Plahotniuc”, a declarat Pavel Filip.

Întrebat dacă Vladimir Plahotniuc trebuie să fie extrădat, Pavel Filip a spus că „instituțiile trebuie să își facă treba”.

Precizăm că Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a semnat ieri cererea prin care solicită autorităților competente ale Turciei extrădarea fostului lider PD, Vladimir Plahotniuc pentru a fi tras la răspundere în Republica Moldova.

Vladimir Plahotniuc a plecat din Republica Moldova în iunie 2019. Ulterior, pe 22 mai, judecătorii au admis demersul PCCOCS și au emis mandat de arest pentru 30 de zile în privința lui Vladimir Plahotniuc.

În martie 2020, Ambasada Statelor Unite în R. Moldova a confirmat faptul că Vladimir Plahotniuc se află în SUA, menționând că acesta era „supus procedurilor administrative de deportare”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!