Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 934: Alertă pentru Moldova, refuz din SUA și ultimatum la Kursk! Biden: „Putin nu va învinge”

/DOC/ O casă, un teren și salariu de președinte. Cu ce avere intră Igor Dodon în cursa pentru prezidențiale

missing
01 octombrie 2020, ora 16:00

Igor Dodon, candidatul independent, care este susținut de PSRM la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, a depus declarația de avere la Comisia Electorală Centrală (CEC). Igor Dodon declară salariu de președinte, o casă de locuit, și un teren.

Președintele Igor Dodon declară pentru anii 2018-2019 un salariu total de 416.921 de lei. Soția președintelui, Galina Dodon, angajată la Exclusiv Media SRL a primit pe parcursul celor doi ani 2018-2019, salariu total de 784.290 de lei.

Soții Dodon au mai declarat un teren intravilan și o casă de locuit cu o suprafață de 422 de metri pătrați, dobândită în 2013.

Familia Dodon achită creditul de 1.477.000 de lei pe care l-a luat în 2013 de la Victoriabank și este scadent în 2028.

Potrivit declarației de avere, Igor Dodon este președinte al fundației „Federația de Sah”, dar și fondator al „Asociației Obștești Institutul de Modernizare a Moldovei”, „Iubesc Moldova”, Fundația de binefacere „Soluția”.

Citește și: Mașină de peste 40 de mii de euro, în proprietate din 2019. Ce avere declară Andrei Năstase, candidat la funcția de președinte

Citește și: Cu mașină de 365 de mii de euro și donație de peste 3,7 milioane de lei. Cu ce avere intră în cursa pentru prezidențiale Renato Usatîi

Alegerile prezidențiale vor avea loc la 1 noiembrie.  CEC a înregistrat până acum șase candidați – Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA), Tudor Deliu (PLDM), Igor Dodon, Violeta Ivanov (Partidul Șor), Maia Sandu (Partidul Acțiune și Solidaritate).

Campania electorală va începe vineri, 2 octombrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.