Igor Dodon, candidatul independent, care este susținut de PSRM la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, a depus declarația de avere la Comisia Electorală Centrală (CEC). Igor Dodon declară salariu de președinte, o casă de locuit, și un teren.

Președintele Igor Dodon declară pentru anii 2018-2019 un salariu total de 416.921 de lei. Soția președintelui, Galina Dodon, angajată la Exclusiv Media SRL a primit pe parcursul celor doi ani 2018-2019, salariu total de 784.290 de lei.

Soții Dodon au mai declarat un teren intravilan și o casă de locuit cu o suprafață de 422 de metri pătrați, dobândită în 2013.

Familia Dodon achită creditul de 1.477.000 de lei pe care l-a luat în 2013 de la Victoriabank și este scadent în 2028.

Potrivit declarației de avere, Igor Dodon este președinte al fundației „Federația de Sah”, dar și fondator al „Asociației Obștești Institutul de Modernizare a Moldovei”, „Iubesc Moldova”, Fundația de binefacere „Soluția”.

Citește și: Mașină de peste 40 de mii de euro, în proprietate din 2019. Ce avere declară Andrei Năstase, candidat la funcția de președinte

Citește și: Cu mașină de 365 de mii de euro și donație de peste 3,7 milioane de lei. Cu ce avere intră în cursa pentru prezidențiale Renato Usatîi

Alegerile prezidențiale vor avea loc la 1 noiembrie.  CEC a înregistrat până acum șase candidați – Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA), Tudor Deliu (PLDM), Igor Dodon, Violeta Ivanov (Partidul Șor), Maia Sandu (Partidul Acțiune și Solidaritate).

Campania electorală va începe vineri, 2 octombrie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!