/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Usatîi, despre întâlnirile cu sute de oameni pe timp de COVID-19: „Afară, în stradă, nu poți controla acest proces”

missing
20 octombrie 2020, ora 18:05

Candidatul „Partidului Nostru” la prezidențiale, Renato Usatîi, care organizează întâlniri electorale la care participă sute de oameni pe timp de pandemie de COVID-19, susține că nu poate să gestioneze mulțimile de oameni care participă la întâlnirile lui electorale. Întrebat de ce la întâlnirile lui majoritatea oamenilor nu respectă distanța socială și nu poartă măști, politicianul spune că atenționează oamenii să respecte normele epidemiologice, dar că nu poate să le impună cetățenilor.

Contactat de TV8 să comenteze de ce la adunările sale electorale participă un număr atât de mare de oameni, Renato Usatîi spune că el anunță pe rețelele de socializare despre întâlnirile sale și că nu poate să gestioneze numărul de participanți la aceste evenimente. Totodată, politicianul dă asigurări că atenționează populația să respecte normele epidemiologice. „Întrevederile care au avut loc în casa de cultură, în locuri închise, stăteau 1,5-2 metri unul de altul, afară, în stradă, nu poți controla acest proces”, a menționat Usatîi.

Candidatul spune că „face tot ce ține de el” și face apel către cetățeni să respecte normele stabilite de specialiști.

La o întâlnire recentă pe care a avut-o Usatîi la Fălești au participat sute de oameni. Mulți dintre ei nu purtau mască și nici distanța socială. Și candidatul la prezidențiale a fost surprins fără mască de protecție. Aceasta în timp ce raionul Fălești se află sub cod roșu de alertă epidemiologică, unde se înregistrează 128 de cazuri de infecție cu COVID-19 la 100 de mii de oameni.

/FOTO/ Și Renato Usatîi face „băi de mulțime” în plină pandemie de COVID-19. „Mulțumesc sutelor de oameni…”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram