/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Dodon, după declarațiile făcute în adresa diasporei: „Pentru ce să-mi cer scuze? Problema lor. Noi îi așteptăm acasă”

missing
04 noiembrie 2020, ora 21:58

După ce a declarat că „diaspora reprezintă un electorat paralel cu cel din R. Moldova  și preferințele diaporei se află în disonanță cu cetățenii care trăiesc în R. Moldova”, candidatul independent, susținut public de către Partidul Socialiștilor din R. Moldova, Igor Dodon susține că „nu are pentru ce să-și ceară scuze de la cetățenii moldoveni aflați peste hotarele țării” și anunță că va lansa proiecte care, potrivit lui, i-ar putea interesa. Declarațiile au fost făcute miercuri, 4 noiembrie, în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Igor Dodon, candidat independent:Eu înțeleg că diaspora e supărată pe mine din martie când i-am impus să plătească polița de asigurare, dar eu m-am gândit la medici. Apropo, pentru diaspora noi vrem să lansăm câteva proiecte la fel ca în Portugalia. Eu cred că trebuie aceste câteva proiecte care să-i intereseze pe cei din diaspora, noi îi așteptăm acasă. Pentru ce să îmi cer scuze? Problema lor. Noi îi așteptăm acasă. Noi trebuie să facem ceva pentru diaspora. Ei nu au plecat de când am devenit eu președinte, ei plecau și înainte și în 2009 când am avut conducere europeană. Eu cred că respect cetățenii R. Moldova, eu îi accept așa cum sunt.”

După alegerile de duminică, Igor Dodon a făcut o conferință de presă în care a declarat că: „Diaspora reprezintă un electoral paralel Republicii Moldova, care are propria viziune. În mare parte preferințele diasporei se află în disonanță cu cei care trăiesc în Republica Moldova. Alegerile de ieri au demonstrat o tendință clară că în politicul de la noi din țară alegătorii de centru stânga reprezintă cel puțin 60% din electorat. Eşichierul de stânga este majoritar și sunt ferm convins că această situație va caracteriza și rezultatul turului doi. Sunt ferm convins în obținerea victoriei pe data de 15 noiembrie. Victoria va fi a noastră, împreună vom reuși”.

Ieri, Igor Dodon a organizat o conferință de presă în care a atacat-o dur pe candidata PAS, Maia Sandu, cu care se va duela în turul doi al alegerilor prezidențiale. Dodon a îndemnat cetățenii să se gândească bine pe cine vor susține în turul doi, făcând trimitere la mai multe „sperietori” pe care le-a lansat și în scrutinul din anul 2016.

În total la alegerile din 1 noiembrie au participat opt candidați. În turul doi au trecut Maia Sandu și Igor Dodon. Al doilea tur de scrutin se va desfășura la data de 15 noiembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram