Partidul Comuniștilor din R. Moldova (PCRM) îndeamnă cetățenii R. Moldova să nu iasă la vot pe 15 noiembrie, în cel de-al tur al scrutinului prezidențial. Într-un comunicat de presă emis joi, 5 noiembrie, PCRM declară că „despre acești doi „candidați” se poate spune că unul nu e cu nimic mai bun decât celălalt. Sandu e un conducător de nimic și incompetent, iar Dodon e un om corupt, un iubitor de luare de mită în „culioace” negre”.

Totuși, aceste „alegeri” au fost cele mai nereprezentative în toată istoria scrutinelor din Republica Moldova. Și astăzi cele mai serioase îndoieli trezește nu doar constituționalitatea „președintelui” ales în urma lor, ci și legitimitatea lui morală. La momentul dat, cei doi candidați care au ieșit în turul doi reprezintă minoritatea absolută a cetățenilor Republicii Moldova, adică doar o parte foarte neînsemnată a societății moldovenești” se spune în comunicat afirmându-se că pe teritoriul R. Moldova la urnele de vot s-au prezentat doar 27 la sută din alegători. „Prezența necesară pentru declararea primului tur ca unul valid a fost asigurată de secțiile de votare din afara țării. Contribuția acestora a fost de 14 la sută”, afirmă PCRM.

Despre acești doi „candidați” se poate spune că unul nu e cu nimic mai bun decât celălalt. Dodon e un trândav narcisiac, care nu și-a îndeplinit nici una din promisiunile sale electorale. Sandu e un conducător de nimic și incompetent, care a demonstrat nivelul extrem de scăzut al profesionalismului său în perioada când a condus activitatea Guvernului. Dodon e un om corupt, un iubitor de luare de mită în „culioace” negre în sume extrem de mari”,se mai spune în comunicatul PCRM

Partidul Comuniștilor îi îndeamnă pe Toți Alegătorii să nu se lasă pradă provocărilor, să-și păstreze calmul. Partidul Comuniștilor vă îndeamnă să boicotați alegerile neconstituționale, să nu fiți coparticipanți la această ilegalitate strigătoare la cer, care împiedică dezvoltarea statului nostru.”, se arată în comunicatul emis de PCRM.

Anterior, PCRM a declarat că nu va avea un candidat din partea partidului la alegerile prezidențiale, declarând că toți cei care participă la alegeri în calitate de concurenți încalcă Constituția Republicii Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!