/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

PCRM îndeamnă cetățenii să boicoteze cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale: „Dodon - un iubitor de luare de mită în „culioace”, iar Sandu e un conducător de nimic”

05 noiembrie 2020, ora 10:55

Partidul Comuniștilor din R. Moldova (PCRM) îndeamnă cetățenii R. Moldova să nu iasă la vot pe 15 noiembrie, în cel de-al tur al scrutinului prezidențial. Într-un comunicat de presă emis joi, 5 noiembrie, PCRM declară că „despre acești doi „candidați” se poate spune că unul nu e cu nimic mai bun decât celălalt. Sandu e un conducător de nimic și incompetent, iar Dodon e un om corupt, un iubitor de luare de mită în „culioace” negre”.

Totuși, aceste „alegeri” au fost cele mai nereprezentative în toată istoria scrutinelor din Republica Moldova. Și astăzi cele mai serioase îndoieli trezește nu doar constituționalitatea „președintelui” ales în urma lor, ci și legitimitatea lui morală. La momentul dat, cei doi candidați care au ieșit în turul doi reprezintă minoritatea absolută a cetățenilor Republicii Moldova, adică doar o parte foarte neînsemnată a societății moldovenești” se spune în comunicat afirmându-se că pe teritoriul R. Moldova la urnele de vot s-au prezentat doar 27 la sută din alegători. „Prezența necesară pentru declararea primului tur ca unul valid a fost asigurată de secțiile de votare din afara țării. Contribuția acestora a fost de 14 la sută”, afirmă PCRM.

Despre acești doi „candidați” se poate spune că unul nu e cu nimic mai bun decât celălalt. Dodon e un trândav narcisiac, care nu și-a îndeplinit nici una din promisiunile sale electorale. Sandu e un conducător de nimic și incompetent, care a demonstrat nivelul extrem de scăzut al profesionalismului său în perioada când a condus activitatea Guvernului. Dodon e un om corupt, un iubitor de luare de mită în „culioace” negre în sume extrem de mari”,se mai spune în comunicatul PCRM

Partidul Comuniștilor îi îndeamnă pe Toți Alegătorii să nu se lasă pradă provocărilor, să-și păstreze calmul. Partidul Comuniștilor vă îndeamnă să boicotați alegerile neconstituționale, să nu fiți coparticipanți la această ilegalitate strigătoare la cer, care împiedică dezvoltarea statului nostru.”, se arată în comunicatul emis de PCRM.

Anterior, PCRM a declarat că nu va avea un candidat din partea partidului la alegerile prezidențiale, declarând că toți cei care participă la alegeri în calitate de concurenți încalcă Constituția Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram