/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

„Arătați aceste servicii și nu este nicio problemă”. Secretarul CEC, despre consultanții din Rusia care ar fi fost surprinși la sediul PSRM

missing
06 noiembrie 2020, ora 10:19

Legislația electorală nu interzice utilizarea serviciilor de consultanță din partea cetățenilor străini, spune secretarul Comisiei Electorale Centrale (CEC), Maxim Lebedinschi, cu referire la investigația Rise.md, în care se arată că mai mulți consultanți politici din Federația Rusă ar fi aterizat în Republica Moldova în pragul campaniei pentru prezidențiale. Potrivit lui Lebedinschi, este obligatoriu ca serviciile date să se regăsească în rapoartele financiare ale candidaților. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni la TVR Moldova.

„Conform Codului Electoral este interzisă implicarea în efectuarea agitației electorală a cetățenilor străini. Dacă serviciile de consultată sunt achitate, nu este nicio problemă. Achitați, arătați aceste servicii și nu este nicio problemă. Comisia va lua atitudine atunci când va fi o contestație”, a a declarat secretarul CEC Maxim Lebedinschi.

Potrivit RISE Moldova, cel puțin opt consultanți politici din Rusia au venit la Chișinău chiar înaintea campaniei electorale prezidențiale și toți au fost observați în staff-ul candidatului independent Igor Dodon susținut de PSRM. În rapoartele financiare întocmite de Dodon, însă, nu sunt indicate cheltuieli pentru servicii de consultanță.

„Noi am văzut mai multe declarații, inclusiv cu privire la implicarea experților din Federația Rusia, România, Germania sau SUA. Sunt atacuri reciproce din partea concurenților electorali, și din partea instituțiilor mass-media. Atâta timp cât nu este demonstrat un subiect de discuții sau o implicare nemijlocită în campania electorală sau alte chestiuni care sunt puse pe masă sub forma unei contestații, CEC va monitoriza acest proces”, a spus Lebedinschi afirmând că concurenții electorali nu se grăbesc să depună contestații.

/FOTO VIDEO/ Rise Moldova: Cel puțin opt consultați politici din Rusia s-ar fi implicat în campania electorală a lui Igor Dodon

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram