Război în Ucraina, ziua 339: Lupte grele și tancuri de cauciuc. Stephen King: "Rusia, opriți războiul! Putin trebuie să plece"

Veaceslav Platon spune că se va adresa în instanță în urma acuzațiilor făcute de Maia Sandu

06 noiembrie 2020, ora 12:57

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a spus că se va adresa în instanță în urma acuzațiilor făcute de către candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la prezidențiale, Maia Sandu. Lidera PAS  a declarat în cadrul unui briefing de presă că Veaceslav Platon pune la cale un furt bancar de proporții, iar oponentul ei, candidatul independent susținut de socialiști, Igor Dodon, i-a dat undă verde. Ultimul respinge acuzațiile. 

„Ceea ce spune Maia Sandu este grețos. Acestea sunt metodele lui Vladimir Plahotniuc, (n.r. fostul lider al Partidului Democrat). Îmi pare rău că ea a preluat metodele lui de conducere a rafalelor politice. Îmi pare foarte rău că în această țară  politicienii nu au învățat nici o lecție din perioada lui Plahotniuc. Lucrurile pe care el le-a pus la cale sunt viabile datorită politicienilor care preiau puterea. Ei folosesc toate metodele pentru a ajunge la putere și asta este foarte trist.

Îmi pare rău că aud aceasta de la omul pentru care eu am suferit. Am fost bătut în celulă pentru a depune mărturii false împotriva ei, dar nu am făcut asta și niciodată nu aș face-o, chiar dacă mi-au fost oferite mai multe beneficii. Ceea ce spune ea este un fals și ea știe asta. Pentru mine asta este un șoc și eu nu înțeleg care este viitorul acestui stat”, a spus Veaceslav Platon pentru tv8.md.

Întrebat când a avut ultima întrevedere cu candidatul la prezidențiale Igor Dodon, Veaceslav Platon a spus că: „din momentul în care am încetat să fiu deputat nu am avut nicio întâlnire cu el”.

Notă: Veaceslav Platon a fost deputat în perioada 22 aprilie 2009 – 24 decembrie 2010, în fracțiunea Alianța Moldova Noastră.

Controversatul om de afaceri a spus că se va adresa în instanță în urma acuzațiilor făcute de Maia Sandu. „O astfel de însărcinare le voi da juriștilor mei. Mă voi apăra prin toate mijloacele legale. Voi solicita ca Maia Sandu să poarte răspundere pentru declarațiile pe care le-a făcut. Înțeleg că sunt o țintă comodă pentru ea”.

Pe 15 iunie curent, Veaceslav Platon a fost eliberat din arest după ce procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că dosarul intentat pe numele controversatului om de afaceri a fost falsificat în totalitate și Procuratura va iniția, astfel, procedura de reviziuire a sentinței aplicate lui Platon.

Platon a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă de Justiție la 18 ani de închisoare pentru frauda bancară, iar pedeapsa primită pentru escrocherie și corupere a fost cumulată, în total fiindu-i stabilită o pedeapsă de 25 de ani de detenție.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram