Primăria Orhei dă asigurări că la evenimentele desfășurate pe 8 noiembrie de Hramul Orașului toate măsurile sanitare sunt respectate. 

Foto: Primăria Orhei

Într-un comunicat de presă, cei de la Primăria Orhei spun că: „evenimentele dedicate hramului orașului Orhei se desfășoară cu respectarea strictă a normelor antiepidemiologice în contextul pandemiei de Covid-19. Participanților la eveniment le sunt distribuite măști de protecție, fiind asigurat și dezinfectanți în spațiile publice”.

De cealaltă parte, reportera TV8 care a fost astăzi la fața locului spune că jumătate din cei care au participat la evenimentele din Orhei nu purtau masca de protecție. Mai mult, nimeni nu ducea cont dacă participanții la aceste evenimente purtau sau nu mască.

Ca și în anii precedenți, Hramul orașului Orhei este sărbătorit cu mare fast. La evenimentele organizate de către administrația locală participă în jur de 300 de oameni. Aceștia nu mențin distanța socială, în pofida situației epidemiologie, or, ieri, 7 noiembrie, a fost stabilit un nou antirecord de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în Republica Moldova.

Un alt element important este faptul că după ce a părăsit recent grupul parlamentar „Pro Moldova”, deputatul Sergiu Sîrbu a participat la parada de la Orhei de pe 8 noiembrie, dedicată Hramului Orașului, alături de parlamentarii din Partidului „Șor”, cu care recent a constituit platforma parlamentară „Pentru Moldova”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!