Președintele Partidului Democrat Pavel Filip a deschis „cutia pandorei” în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8. Politicianul a declarat că la alegerile prezidențiale din anul 2016, deși PD a anunțat public susținerea pentru Maia Sandu, pe atunci tot candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la alegerile prezidențiale, de fapt, mebrii organizațiilor teritoriale erau somați să-l susțină pe Igor Dodon, pe atunci candidatul socialiștilor la prezidențiale. 

„În vizitele mele în teritoriu oamenii mi-au invocat această nemulțumire că au fost indicații de la partid că în anul 2016 să lucreze pentru Igor Dodon. Este o realitate și oamenii sunt indignați până în ziua de astăzi. Multe organizații îmi spuneau: „Uite a fost făcută o greșeală în 2016 când a fost declarată susținerea pentru Maia Sandu, dar din secretariatul partidului acești coordonatori care mergeau în teritoriu veneau și ne spuneau de fapt să lucrăm pentru Igor Dodon și noi trebuia să mergem în fața oamenilor și să le spunem…”, a declarat Pavel Filip.

Alegerile prezidențiale din 2016 au fost câștigate de către Igor Dodon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!