Nu au fost constatate careva încălcări ale legislației privind încărcătură dată, ulterior Comisia Electorală Centrală urmând să se expună asupra circumstanțelor. Aceasta este reacția oficială a Poliției cu privire la incidentul care a avut loc, ieri, pe teritoriul tipografiei, amplasată pe str. V. Pârcălab, de unde au fost ridicate două microbuze cu încărcătură cu tentă electorală în favoarea lui Igor Dodon, candidat independent la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

„Astăzi, 12 noiembrie, în cadrul acţiunilor procesuale întreprinse aferent examinării materialului înregistrat la ziua de ieri, angajații poliției au efectuat cercetarea unităţilor de transport, menţionate supra, unde s-a constatat că încărcătura constituie ziare cu conţinut de agitaţie electorală în favoarea unui candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, în număr de 86 de mii de exemplare dintre care 50 000 în limba română și 36 000 în limba rusă”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Potrivit Poliției, s-a constatat că lucrările de editare a ziarelor cu conținut electoral au fost prestate în baza contractului de prestări servicii, care urma să tipărească 109 mii de exemplare în formatul 8 A 3.

„În cadrul măsurilor întreprinse și materialului probatoriu acumulat, nu au fost constatate careva încălcări ale legislației privind încărcătură dată, ulterior Comisia Electorală Centrală urmând să se expună asupra circumstanțelor”.

Amintim că, ieri, 11 noiembrie, mai mulți deputați l-au învinuit pe candidatul independent la alegerile prezidențiale Igor Dodon, susținut de socialiști, că ar utiliza resursele administrative în campania prezidențială. Aceasta după ce ziarul electoral al candidatului a fost tipărit la Editura de Stat „Universul”, deși, în gazetă este indicată tipografia „Tipar Grup SRL”. Chiar dacă tirajul nu ar fi trebuit să depășească 55 de mii de exemplare, deputații din opoziție, activiști civici și jurnaliști au descoperit în depozitul Editurii „Universul” cel puțin o cantitate dublă de ziare.

Totodată, oamenii legii au confiscat o parte din ziarele electorale ale lui Igor Dodon. Două microbuze au fost sigilate și ridicate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!