/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Usatîi, despre secțiile de vot din diasporă: „Eu pot să organizez un avion să aducem buletine de vot”

15 noiembrie 2020, ora 16:56

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi a declarat duminică, 15 noiembrie că este gată să pună dispoziția, membrilor Comisiei Electorale Centrale (CEC), un avion privat pentru a transporta buletine de vot suplimentare pentru secțiile din diasporă.

Renato Usatîi, lider Partidul Nostru:CEC trebuie să asigure buletine de vot suplimentare pentru cei care votează în diasporă. Eu pot să organizez un avion privat să ducem buletine de vot. Este Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), este Comisia Electorală Centrală (CEC), dacă îmi dau trei-cinci mii de buletine de vot, eu asigur avionul privat ca aceste buletine de vot să ajungă în secțiile unde e nevoie. Dar eu cred că dacă CEC va face o decizie istorică și va transmite buletine de vot ca acești oameni să vadă că țara face ceva pentru diasporă. Astăzi eu sunt sigur că este o zi istorică pentru alegerile din R. Moldova. Diaspora a demonstrat patriotism deosebit. Eu voi face tot posibilul ca să puteți vota prin poștă, să puteți vota online. Cei care vă aflați la Frankfurt cereți să iasă cineva din Comisie să vorbească cu voi. Dacă este problemă, eu pot să organizez avion privat și să vă aduc aceste buletine de vot, o să știu că din partea cetățenilor care se află în R. Moldova am făcut ce ați așteptat. Oamenii stau în ploaie și așteaptă să-și exercite votul.  Eu voi ruga colegii să organizeze niște apeluri la CEC. Mergem la vot, boțim-boțim tare și după 21:00 rupem.”

Anterior, CEC a declarat că există posibilitatea ca moldovenii aflați peste hotare să nu poată să-și exercite votul, din lipsa buletinelor de vot.

Consulatul General al Republicii Moldova la Milano îndeamnă alegătorii din Parma, Mestre, Milano, Verona, Bologna să se îndrepte spre alte secții de vot pentru a reuși să-și exprime votul.

Consulatul General al Republicii Moldova la Franfurt pe Main îndeamnă cetățenii moldoveni care stau în rând la secția de votare din Frankfurt să meargă și în alte localități din Germania pentru a-și exercita dreptul la vot, întrucât există o posibilitate ca cele 5 mii de buletine să se termine în curând.

Peste 3,2 milioane de cetăţeni cu drept de vot din Republica Moldova sunt aşteptaţi să participe, duminică, 15 noiembrie la cel de-al doilea tur al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al ţării.

În total, pentru alegerile prezidențiale, în străinătate au fost deschise 139 de secții de vot.

Astăzi, 15 noiembrie, cetățenii R. Moldova participă, din nou, la alegeri prezidențiale. În turul doi, bătălia pentru funcția de președinte al R. Moldova se dă între candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu și candidatului independent, care este susținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram