După incendiul devastator de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, Ministerul de Externe al Republicii Moldova vine cu precizări. Potrivit instituției, până la ora actuală, printre victime nu există cetățeni ai țării noastre. 

Consulatul General al Republicii Moldova la Iași este în contact cu autoritățile competente din județul Neamț.

Totodată, ministrul Aureliu Ciocoi a transmis un mesaj de compasiune adresat omologului său român, Bogdan Aurescu. „Am aflat cu tristeţe despre incendiul devastator care a avut loc la Spitalul din Piatra Neamț, în seara zilei de 14 noiembrie. În aceste momente de grea încercare, doresc să vă transmit, dumneavoastră şi familiilor îndoliate, sincere condoleanţe şi întreaga mea compasiune”, a declarat șeful de la Externe.

În caz de necesitate, cetățenii Republicii Moldova pot contacta misiunea noastră diplomatică la adresa de email: iasi@mfa.gov.md sau să telefoneze pe numărul de urgență pentru situații excepționale al ambasadei: +40 787 578 587.

Zece persoane au decedat în urma incendiului izbucnit, sâmbătă seara, la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. În cele două saloane care au fost cuprinse de flăcări erau 16 pacienți.

Incendiu la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ din România. Zece persoane au decedat

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!