/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ CEC, despre secțiile de vot din diasporă: „S-ar putea să ne ciocnim cu situația că nu ajung buletine de vot”

missing
15 noiembrie 2020, ora 15:20

Până la ora 15:00, reprezentanții Comisiei Electorale Centrale (CEC) susțin că nu au fost depistate încălcări privind desfășurarea scrutinului prezidențial. Potrivit CEC, în unele secții de votare din diasporă există posibilitatea să nu ajungă buletine de vot, pentru că, potrivit lor, până la această oră în unele secții au votat peste trei mii de alegători, iar numărul buletinelor de vot este de 5 mii. Informațiile au fost prezentate de către vicepreședintele CEC, Vladimir Șarban.

Potrivit CEC, până acum, în unele secții de votare de peste hotare au votat peste trei mii de cetățeni și există posibilitatea să nu se ajungă buletine de vot.

Vladimir Șarban, vicepreședinte CEC: „În Republica Moldova au votat peste 37%. În secțiile de votare din țară 960 de mii de alegători au votat, cu excepția celor din Transnistria și străinătate, o rată de participare de aproape 34%. În Transnistria aproape 22 de mii de persoane au votat. În secțiile de votare de peste hotare peste 148 de mii de cetățeni care au votat. Procesul de votare se desfășoară în regim normal, fără incidente majore. Avem o rată de participare cu aproape 15% mai mare decât în turul I. Unele secții de votare din străinătate, la moment în unele secții peste 3 mii de alegători au votat, și, există posibilitatea să nu ajungă buletine de vot în anumite secții de votare. Numărul de buletine de vot este de 5 mii și nu poate fi mărit. Avem trei localități unde au fost instalate corturi de votare, dar și acolo oamenii s-au prezentat la vot.”

Consulatul General al Republicii Moldova la Milano îndeamnă alegătorii din Parma, Mestre, Milano, Verona, Bologna să se îndrepte spre alte secții de vot pentru a reuși să-și exprime votul.

Consulatul General al Republicii Moldova la Franfurt pe Main îndeamnă cetățenii moldoveni care stau în rând la secția de votare din Frankfurt să meargă și în alte localități din Germania pentru a-și exercita dreptul la vot, întrucât există o posibilitate ca cele 5 mii de buletine să se termine în curând.

Peste 3,2 milioane de cetăţeni cu drept de vot din Republica Moldova sunt aşteptaţi să participe, duminică, 15 noiembrie la cel de-al doilea tur al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al ţării.

În total, pentru alegerile prezidențiale, în străinătate au fost deschise 139 de secții de vot.

Astăzi, 15 noiembrie, cetățenii R. Moldova participă, din nou, la alegeri prezidențiale. În turul doi, bătălia pentru funcția de președinte al R. Moldova se dă între candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu și candidatului independent, care este susținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram