Până la ora 15:00, reprezentanții Comisiei Electorale Centrale (CEC) susțin că nu au fost depistate încălcări privind desfășurarea scrutinului prezidențial. Potrivit CEC, în unele secții de votare din diasporă există posibilitatea să nu ajungă buletine de vot, pentru că, potrivit lor, până la această oră în unele secții au votat peste trei mii de alegători, iar numărul buletinelor de vot este de 5 mii. Informațiile au fost prezentate de către vicepreședintele CEC, Vladimir Șarban.

Potrivit CEC, până acum, în unele secții de votare de peste hotare au votat peste trei mii de cetățeni și există posibilitatea să nu se ajungă buletine de vot.

Vladimir Șarban, vicepreședinte CEC: „În Republica Moldova au votat peste 37%. În secțiile de votare din țară 960 de mii de alegători au votat, cu excepția celor din Transnistria și străinătate, o rată de participare de aproape 34%. În Transnistria aproape 22 de mii de persoane au votat. În secțiile de votare de peste hotare peste 148 de mii de cetățeni care au votat. Procesul de votare se desfășoară în regim normal, fără incidente majore. Avem o rată de participare cu aproape 15% mai mare decât în turul I. Unele secții de votare din străinătate, la moment în unele secții peste 3 mii de alegători au votat, și, există posibilitatea să nu ajungă buletine de vot în anumite secții de votare. Numărul de buletine de vot este de 5 mii și nu poate fi mărit. Avem trei localități unde au fost instalate corturi de votare, dar și acolo oamenii s-au prezentat la vot.”

Consulatul General al Republicii Moldova la Milano îndeamnă alegătorii din Parma, Mestre, Milano, Verona, Bologna să se îndrepte spre alte secții de vot pentru a reuși să-și exprime votul.

Consulatul General al Republicii Moldova la Franfurt pe Main îndeamnă cetățenii moldoveni care stau în rând la secția de votare din Frankfurt să meargă și în alte localități din Germania pentru a-și exercita dreptul la vot, întrucât există o posibilitate ca cele 5 mii de buletine să se termine în curând.

Peste 3,2 milioane de cetăţeni cu drept de vot din Republica Moldova sunt aşteptaţi să participe, duminică, 15 noiembrie la cel de-al doilea tur al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al ţării.

În total, pentru alegerile prezidențiale, în străinătate au fost deschise 139 de secții de vot.

Astăzi, 15 noiembrie, cetățenii R. Moldova participă, din nou, la alegeri prezidențiale. În turul doi, bătălia pentru funcția de președinte al R. Moldova se dă între candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu și candidatului independent, care este susținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!