Și moldovenii de la Roma s-au mobilizat și au ieșit în număr mare la vot. Potrivit reprezentanților Ambasadei R. Moldova la Roma, în turul II al scrutinului prezidențial, până la această oră, numărul moldovenilor care au votat este aproape egal cu numărul total de alegători din turul I.

Reprezentant, Ambasada R. Moldova la Roma: „Bună ziua, pentru TV8. Este aglomerație foarte multă. În comparație cu turul I, la ora actuală avem aproape voturile cât au fost total la primul tur. Mobilitatea este mult mai intensă. Sper să facem un nou record anul acesta, cu toată speranța.”

„Uitați-vă cum stă lumea în rând și cum le pasă de „Moldovioara” noastră. Oamenii vor să voteze pentru viitorul țării noastre. Data trecută, pe data de 1 nu era așa. Uite, rândul e de acolo. Bravo moldovenii, bravo. Doamne Ferește, ce se petrece aici, avem de așteptat toată ziua în rând.”

În total, pentru alegerile prezidențiale, în străinătate au fost deschise 139 de secții de vot.

Astăzi, 15 noiembrie, cetățenii R. Moldova participă, din nou, la alegeri prezidențiale. În turul doi, bătălia pentru funcția de președinte al R. Moldova se dă între candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu și candidatului independent, care este susținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!