/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ „Doamne Ferește, ce se petrece aici”. Și moldovenii de la Roma s-au mobilizat. Cum se votează în capitala Italiei

missing
15 noiembrie 2020, ora 13:35

Și moldovenii de la Roma s-au mobilizat și au ieșit în număr mare la vot. Potrivit reprezentanților Ambasadei R. Moldova la Roma, în turul II al scrutinului prezidențial, până la această oră, numărul moldovenilor care au votat este aproape egal cu numărul total de alegători din turul I.

Reprezentant, Ambasada R. Moldova la Roma: „Bună ziua, pentru TV8. Este aglomerație foarte multă. În comparație cu turul I, la ora actuală avem aproape voturile cât au fost total la primul tur. Mobilitatea este mult mai intensă. Sper să facem un nou record anul acesta, cu toată speranța.”

„Uitați-vă cum stă lumea în rând și cum le pasă de „Moldovioara” noastră. Oamenii vor să voteze pentru viitorul țării noastre. Data trecută, pe data de 1 nu era așa. Uite, rândul e de acolo. Bravo moldovenii, bravo. Doamne Ferește, ce se petrece aici, avem de așteptat toată ziua în rând.”

În total, pentru alegerile prezidențiale, în străinătate au fost deschise 139 de secții de vot.

Astăzi, 15 noiembrie, cetățenii R. Moldova participă, din nou, la alegeri prezidențiale. În turul doi, bătălia pentru funcția de președinte al R. Moldova se dă între candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu și candidatului independent, care este susținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram