Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, alături de soție și-a exercitat dreptul la vot la scrutinul prezidențial duminică, 15 noiembrie.

Ion Chicu, prim-ministru:Acest scrutin va arăta lumii dacă moldovenii sunt în stare să organizeze alegeri libere și corect. Sper că astăzi poporul pune punct la această campanie și de mâine vom avea președinte ales de popor. Să putem ca stat să asigurăm oamenilor în vârstă pensii, să putem să aducem oamenii de peste hotare acasă. Sper că votul de astăzi să asigure țării noastre să trecem prin aceste crize. De mâine să devină pace.”

Astăzi în R. Moldova au loc alegeri prezidenţiale directe. Secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00 și se vor închide la 21:00. În acest an, alegerile se vor desfășura diferit, fiind impuse mai multe reguli. Astfel, fiecare alegător trebuie să poarte o mască și să aibă pixul propriu pentru a putea semna. Totodată, astăzi este interzisă agitația electorală.

În turul doi, bătălia pentru funcția de președinte al R. Moldova se dă între candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu și candidatului independent, care este susținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!